7 επιστημονικές διαλέξεις, 70 παρουσιάσεις διπλωματικών εργασιών, 3 θεματικά εργαστήρια και «καλές πρακτικές» σε δύο ημέρες, δίνουν το στίγμα της ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και του Προγράμματος «Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

H διημερίδα θα διεξαχθεί  στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2020, στο Παράρτημα του ΕΑΠ στην Αθήνα, και είναι ανοικτή προς το κοινό. Περιλαμβάνει επιστημονικές διαλέξεις και παρουσιάσεις σε θέματα αιχμής από διδάσκοντες και φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών «Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά» και από μέλη του Εργαστηρίου. Ερευνητικά αποτελέσματα σε αντικείμενα όπως: Μαθηματική Ανάλυση, Βελτιστοποίηση, Στοχαστικές Διαδικασίες, Γεωμετρία, Μαθηματική Μοντελοποίηση, Ιστορία και Διδακτική των Μαθηματικών αντικατοπτρίζονται στο περιεχόμενο της διημερίδας. Η φυσική παρουσία και αλληλεπίδραση με περισσότερους από 30 καθηγητές από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια, αποτελεί ευκαιρία για γόνιμο επιστημονικό διάλογο, νέες προοπτικές και συνεργασίες.

Η μοναδική αυτή προσπάθεια εξωστρέφειας ολοκληρώνεται με τρία θεματικά εργαστήρια που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των επιμορφώσεων που προσφέρει η Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες στη  χρήση προσωποποιημένων υπηρεσιών της εξ @ποστάσεως βιβλιοθήκης του ΕΑΠ,  στη διαχείριση βιβλιογραφικών πηγών και στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών.

Η διημερίδα θα διεξαχθεί στο Παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, (Γραβιάς 4-6, 10678), ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα της εξ αποστάσεως παρακολούθησής της. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ https://www.eap.gr  και του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών http://e2m.eap.gr

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της διημερίδας: