Ξεσηκωμό ετοιμάζει ο Δήμος της Πάτρας για τον Κόκκινο Μύλο και αυτό τον χαρακτήρα αναμένεται να έχει η συγκέντρωση που διοργανώνει για το Σάββατο στις 8 Φεβρουαρίου, με τον Κώστα Πελετίδη και τη δημοτική αρχή της πόλης να έχει ήδη ζητήσει από τους δημότες να δώσουν το δυναμικό παρών. 

Το σύνθημα άλλωστε είναι το εξής: Ο λαός της Πάτρας θα πρέπει να παλέψει για τα όσα του ανήκουν, να διεκδικήσει και να μην αφήσει κανέναν να καταστρέψει το πάρκο που ο ίδιος δημιούργησε, με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του.

Το όλο θέμα για την Μαιζώνος δεν έχει να κάνει μόνο με τον Κόκκινο Μύλο, αλλά σχετίζεται άμεσα με τον αγώνα μιας πόλης, με τον αγώνα του λαού της να βελτιώσει και να ομορφύνει την πόλη στην οποία διαμένει. 

Η συγκέντρωση στον Κόκκινο Μύλο θα έχει καθαρά έναν αγωνιστικό χαρακτήρα, όμως, δεν θα περιορίζεται μόνο σε αυτόν. Στελέχη της δημοτικής αρχής έχουν επικοινωνήσει με τον Πολιτιστικό Οργανισμό για να δώσει και αυτός τη δική του πτυχή στην συγκέντρωση που θα γίνει.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν ηχητικές εγκαταστάσεις που θα παίζουν μουσική και θα δίνουν την δυνατότητα στον δήμαρχο να μιλήσει στους συγκεντρωθέντες.

Εξάλλου, στη συγκέντρωση θα βρίσκονται και χορευτές από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού και γενικότερα η κινητοποίηση θα έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να κάνει το αντίστοιχο αντίκτυπο και να περάσει τα μηνύματα που θέλει προ τα έξω.

Ήδη τα προεδρία των δημοτικών διαμερισμάτων της Πάτρας και ειδικότερα αυτό το νοτίων συνοικιών, έχουν έρθει σε επαφή με συλλόγους και οργανισμούς για να είναι εκεί, το Σάββατο στις 8 Φεβρουαρίου. Υπάρχει ανταπόκριση αφού όλοι αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του Δήμου, σε έναν χώρο που φτιάχτηκε για τον λαό της νότιας Πάτρας και τις λαϊκές συνοικίες. 


Ο πρώην σκουπιδότοπος και το πάρκο

Το κυρίαρχο μήνυμα θα' ναι ότι η Πάτρα ξέρει να διεκδικεί και να αγωνίζεται για να κρατά αυτά που κερδίσει.

Μέσα από τις παρεμβάσεις που έκαναν τα συνεργεία του Δήμου στο Κόκκινο Μύλο - αφού πρώτα πήραν το πράσινο φως από την Κτηματική - διαμόρφωσαν ένα πάρκο σε έναν πρώην σκουπιδότοπο. 

Όπως τόνισαν και στη συνέντευξη Τύπου τα μέλη της δημοτικής αρχής δεν θα αφήσουν τίποτα να καταστραφεί από αυτά που φτιάχτηκαν στον χώρο. Στο δικαστήριο που θα γίνει την Πέμπτη στις 13 Φεβρουαρίου, στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, αυτό διακυβεύεται.

Ανάλογα με την απόφαση της δικαιοσύνης, μετά το εξώδικο της Κτηματικής, θα έρθουν ή όχι τα χρηματικά πρόστιμα που θα βαρύνουν στη συνέχεια το ταμείο του Δήμου και την τσέπη των δημοτών, χωρίς στην ουσία να συντρέχει κανένας λόγος για αυτή την τιμωρία που δείχνει να θέλει να βάλει το κράτος στην Πάτρα.