Η Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη γυναικεία εργασία. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη γυναίκα, όταν αποφασίσει να αποκτήσει παιδιά. Η έλλειψη κινήτρων και μέτρων προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην οικογενειακή της ζωή, την οδηγεί συχνά στην ανεργία ή στην εγκατάλειψη σοβαρής επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Η Βουλευτής, λόγω εμπειρίας, επισήμανε στην Επιτροπή τη σοβαρότητα του προβλήματος κυρίως για τις γυναίκες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και ως ελεύθερες επαγγελματίες. Καθώς η ανάγκη δίκαιης πρόσβασης στην αγορά εργασίας, είναι αναγκαία προϋπόθεση λειτουργίας του κράτους, ζήτησε περισσότερα μέτρα και κίνητρα για τις εργαζόμενες γυναίκες που αποφασίζουν να αποκτήσουν παιδιά. Επισήμανε δε, την ανάγκη επέκτασης των μέτρων και για την περίοδο αναδοχής, πριν την υιοθεσία, η οποία δεν καλυπτόταν έως τώρα. 

Πεποίθηση της ίδιας, αλλά και της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι πως η πλήρης εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία της νέας, σύγχρονης Ελλάδας που θέλουμε.