Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπο Μπονάνο, είχε η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτιστικών Φορέων και Κολυμβητηρίου της Αγυιάς. 

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο πρόεδρος της επιτροπής Κίμων Αποστολόπουλος, αναφέρει τα εξής: " Δεδομένης της πρόσφατης εξαγγελίας του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την άμεση έναρξη των έργων ανάπλασης του Παλαιού Κολυμβητηρίου της Αγυιάς και την υπογραφή σχετικού μνημονίου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτιστικών Φορέων και Δρομικού Κινήματος Πάτρας για τη Μετατροπή του Παλαιού Κολυμβητηρίου σε Αθλητικό Κέντρο Αγυιάς επισκέφθηκε την Τρίτη 4/2  τον Αντιπεριφερειάρχη, κ.Χαράλαμπο Μπονάνο.

Σκοπός της συνάντησης για την επιτροπή ήταν να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του μνημόνιο συνεργασίας, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, την πορεία των μελετών για την χωροθέτηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, την λειτουργία ή μη του υπάρχοντος παλαιού κολυμβητηρίου και τη δημιουργία ή όχι επιπρόσθετων χώρων άθλησης για μπάσκετ, τένις κ.α.

Κατά την επίσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι το έργο βρίσκεται σε προτεραιότητα και η εκπόνηση των μελετών θα πραγματοποιηθεί από
τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας, προκειμένου σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα το παλαιό κολυμβητήριο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, όπου θα υπάρξουν και άλλες αθλητικές δομές, να δοθεί σε χρήση. Ακόμη, συμφωνήθηκε αμοιβαία ότι τα έργα που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν στο χώρο του πρώην κολυμβητηρίου, θα πρέπει να γίνουν εναρμονισμένα με τα σχέδια της μελέτη του έργου «Ανάπλαση- αξιοποίηση περιοχής Camping- έλους Αγυιάς» που υλοποιείται από το Δήμο Πατρέων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε η Συντονιστική Επιτροπή μετέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη τις έως τώρα ενέργειές της, τα σχέδια ανάπλασης του έλους Αγυιάς και της παραλιακής ζώνης, όπως επίσης, και τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση και τη διαχείριση του χώρου, με στοιχεία που προέκυψαν από την πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Η Συντονιστική Επιτροπή στο προσεχές διάστημα θα υποβάλλει υπόμνημα με τις απόψεις της για τα είδη των αθλητικών εγκαταστάσεων του, τον τρόπο
χρήσης τους από τους Δημότες και τα αθλητικά σωματεία της πόλης, καθώς και τον τρόπο φύλαξης από κακόβουλες ενέργειες. Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη, κ.Χαράλαμπο Μπονάνο, για τη θετική του στάση και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε αρωγοί στο έργο του".