Πάνω από 13.000 καρναβαλιστές αναμένεται να έχει φέτος το Καρναβάλι των μικρών της Πάτρας, με τα στελέχη του Καρναβαλικού Οργανισμού να ετοιμάζονται για την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής στις 23 του μήνα, με πυρετώδεις ρυθμούς. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε η υπεύθυνη του Καρναβαλικού Οργανισμού για το Καρναβάλι των μικρών Βάσω Κουράτου, οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν φτάσει ήδη τα 70 πληρώματα. Ωστόσο, ο αριθμός των όσων συμμετέχουν σε κάθε γκρουπ είναι μεγαλύτερος από πέρυσι, με βάση τα στοιχεία που καταθέτει η κάθε ομάδα στις αιτήσεις συμμετοχής της

Επιπλέον, η προθεσμία συμμετοχής λήγει την Παρασκευή στις 7 Φεβρουαρίου και τις τελευταίες ώρες ο αριθμός των δηλωθέντων αυξάνεται συνεχώς. Έτσι με βάση τις εκτιμήσεις ο συνολικός αριθμός των δηλωθέντων πληρωμάτων, αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 γκρουπ.

Είναι σχεδόν λοιπόν σίγουρο ότι ο αριθμός των συμμετοχών στην παρέλαση του φετινού Καρναβαλιού των μικρών, σπάσει το περσινό ρεκόρ και θα ξεπεράσει τους 13.000 καρναβαλιστές που πήραν μέρος πέρυσι, στο Καρναβάλι του 2019. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι στην παρέλαση του Καρναβαλιού των μικρών είχαν δηλώσει συμμετοχή 102 πληρώματα. 

Ήδη τα περισσότερα από τα γκρουπ που θα παρελάσουν έχουν έτοιμες στις στολές τους, με τους υπευθύνους της κάθε ομάδας να τις δείχνουν στους γονείς των παιδιών. Φέτος η παρέλαση θα γίνει την Κυριακή στις 23 Φεβρουαρίου, μια εβδομάδα πριν από το τελευταίο Σαββατοκύριακο και μαζί με τα παιδιά θα παρελάσουν τρία καινούργια άρματα και πέντε από τα παλιότερα καρναβάλια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είχε πει η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, στο patrasevents.gr, φέτος έχουν γίνει ορισμένες αλλαγές στο καταστατικό, έτσι ώστε να περιοριστούν ορισμένα φαινόμενα που χάλαγαν τη συνολική εικόνα, όπως η συμμετοχή πολλών ενηλίκων, σε μία παρέλαση που είναι για μικρά παιδιά.


Επιπλέον, το κάθε πλήρωμα που βγαίνει στο Καρναβάλι των μικρών, δεν θα μπορεί να βγαίνει με την ίδια στολή στο Καρναβάλι των μεγάλων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα των καρναβαλουπόλεων που ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, στα Δεμένικα και στην Περιβόλα, έχοντας ως βασικό του θέμα την ανακύκλωση, συνεχίζεται. 

Αυτή την Κυριακή η Καρναβαλούπολη μετακομίζει για την πλατεία Αμπελοκήπων στα Κάτω Συχαινά, ενώ η κεντρική Καρναβαλούπολη θα στηθεί στα Ψηλαλώνια στις 15 και 16 Φεβρουαρίου. Ακολουθεί η κορύφωση του Καρναβαλιού των μικρών, με το Baby Rally στις 22 του μήνα και με την μεγάλη παρέλαση, την Κυριακή στις 23 του μήνα.