Για το θέμα του πάρκου στην περιοχή Κόκκινος Μύλος ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει: "29/6/2016 ο Δήμος Πατρέων  με έγγραφο του ζήτησε από την Κτηματική υπηρεσία «να καθαρίσει , να δενδροφυτεύει, να βάλλει γκαζόν και θάμνους». Αυτά και μόνον. Η Κτηματική υπηρεσία έδωσε την σχετική άδεια τις 20/7/2016 με την προϋπόθεση « να μην γίνουν παρεμβάσεις στην μορφολογία του χώρου». Ο Δήμος  προέβη σε πλήρη κατάληψη του χώρου κάνοντας εκτός των άλλων, επιπρόσθετες σταθερές κατασκευές από μπετόν.

Το λιμεναρχείο ενημέρωσε την Κτηματική Υπηρεσία και η τότε προϊσταμένη υπό τον φόβο της προσωπικής της πειθαρχικής παραπομπής, ΕΔΕ και υπηρεσιακών επιπτώσεων, καθώς ο Δήμος δεν είχε προσκομίσει τις απαραίτητες κατά τον νόμο μελέτες, προσέφυγε στο δικαστήριο με αίτημα την διοικητική αποβολή και την επαναφορά στην προτέρα μορφή, όσον αφορά τα μπετά, ώστε να μείνει κοινόχρηστος ο χώρος!  Αυτή είναι όλη και όλη, η δήθεν διένεξη Δήμου και Κτηματικής. Δεν ακολούθησαν ούτε διοικητικά πρόστιμα ούτε τίποτε άλλο, ούτε καμία υπηρεσιακή απειλή από το 2018 μέχρι σήμερα, ούτε μηνιαία πρόστιμα, τίποτε απολύτως.

Τα ψέματα του κ Πελετίδη δεν έχουν όρια. Σκηνοθέτησε με ένα κακόγουστο θεατρικό σκηνικό, ένα υποτιθέμενο διωγμό, που δεν υπάρχει. Δεν είναι κάν υπόδικος! Ο ίδιος προσέφυγε στα δικαστήρια για να κάνει ανακοπή της διοικητικής αποβολής. Τζάμπα μάγκας, ήρωας της πλάκας, με παραπληροφόρηση και παραποίηση της αλήθειας. Τώρα στρέφεται και κατά της Κυβέρνησης, έτσι για να πάρει το ΚΚΕ κάνα πόντο από την τεχνητή πόλωση. Δύο χρόνια δεν έφτασαν στις Δημοτικές υπηρεσίες, για να προσκομίσουν τις μελέτες και να πάρουν την νόμιμη άδεια;  Ο οιοσδήποτε πολίτης και κάθε ΟΤΑ οφείλουν να τηρούν όλοι τους νόμους.

Κανένας δεν δικαιούται να αυθαιρετεί εκτός αν, αυτό του δίνει ψήφους, κάνει επίδειξη τραμπουκισμού, αυθαιρεσίας και καμπάνια αυτοπροβολής ως ψευδοεπαναστάτης! Όλα θα είχαν λυθεί εντελώς με μια απλή υπηρεσιακή διαδικασία, αν το ΚΚΕ-Πελετίδης δεν σχεδίαζαν από κοινού το χαμηλού επιπέδου προπαγανδιστικό σκηνικό.

Αυτές οι μεθοδεύσεις είναι κατακριτέες και οι φιέστες με φιγούρες και εγκλωβισμό των αδαών κατοίκων γελοιοποιούν την εικόνα της δημοτικής αρχής. Δεν πουλάει άλλο σας πήραμε χαμπάρι!".