Συνάντηση θα έχει την Δευτέρα στις 10 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ανεβαίνοντας στην Αθήνα, για το θέμα της διαχείρισης των αιγιαλών και των κοινόχρηστων χώρων, με φόντο την κόντρα που έχει ξεσπάσει με την Κτηματική Υπηρεσία, με την τελευταία να στέλνει τη δημοτική αρχή κάθε τόσο στο εδώλιο. 

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του δήμου ανεβαίνει στην Αθήνα για να έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο. Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής που θα τον συνοδεύσουν, θα προσπαθήσει να εξηγήσει στο υπουργείο Οικονομικών, την διάθεση που έχει ο δήμος για την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων για την βελτίωση της αισθητικής της πόλης προς όφελος του λαού της Πάτρας. 

Αυτό που θα τονίσει στην συνάντηση αυτή ο δήμαρχος της Πάτρας, είναι το ανελέητο κυνηγητό που έχει υποστεί ο δήμος από την Κτηματική Υπηρεσία, με πρόσφατο παράδειγμα τον Κόκκινο Μύλο και το εξώδικο που του απέστειλε για την "καταστροφή" - όπως γράφει το σχετικό έγγραφο - του χώρου, σε μία υπόθεση που θα δικαστεί δύο ημέρες μετά από την εξόρμηση της Μαιζώνος στο υπουργείο. 

"Πρέπει να καταλάβουν όλοι στην κυβέρνηση και γενικότερα οι μηχανισμού του κράτους που δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν αυτή την συμπεριφορά απέναντι μας, ότι δεν κυνηγούν έναν δήμαρχο, ούτε κάνουν κακό σε αυτόν, αλλά τα βάζουν με μία πόλη και τον λαό της που ζητά να αξιοποιήσει τους χώρους που βρίσκονται δίπλα του" τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Πελετίδης, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο δημοτικό Μέγαρο, με αφορμή την κινητοποίηση του δήμου το Σάββατο στις 8 Φεβρουαρίου για το ζήτημα του Κόκκινου Μύλλου. 

Στη συνάντηση, αυτή βέβαια, δεν θα τεθεί μόνο το θέμα του Κόκκινου Μύλου και οι παρεμβάσεις που έκανε η δημοτική αρχή για την διαμόρφωση του πάρκου. Θα τεθεί, όπως είπε ο κ. Πελετίδης και το ζήτημα του Ανατολικού Πάρκου, στον πρώην σκουπιδότοπο του Ριγανόκαμπου, με την πλευρά της δημοτικής αρχής να ζητά εγγυήσεις για την παραχώρηση του χώρου στην πόλη.

Είναι και αυτό ένα θέμα που έχει να κάνει με αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων της Πάτρας. Το Ανατολικό Πάρκο στο Κόκκινο Μύλο ανήκει, άλλωστε και αυτό στο ΤΑΙΠΕΔ, μία υπηρεσία που σχετίζεται άμεσα με το υπουργείο Οικονομικών.

Ο δήμος θα υπενθυμίσει στους κυβερνώντες τη δέσμευση της περασμένης κυβέρνησης για την παραχώρηση του χώρου του Ριγανόκαμπου στην πόλη και θα τους διαμηνύσει τις προθέσεις του για την διαμόρφωση του Ανατολικού Πάρκου.