Νέα στοιχεία για την επιδημία του κοροναϊού που έχει πλήξει την Κίνα και εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα οι Αρχές σε συνέντευξη Τύπου.

Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, φτάνοντας αυτή την στιγμή τους 427 ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 20.000. Μάλιστα, δύο από αυτούς που εξέπνευσαν είναι σε άλλες χώρες, και συγκεκριμένα οι Φιλιππίνες και το Χονγκ Κονγκ. Την ίδια ώρα, συναγερμός σήμανε σε κρουαζιερόπλοιο στην Ιαπωνία, καθώς ένας εκ των 3.700 επιβατών, έχει μολυνθεί.

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ανέφερε πως το ποσοστό θνησιμότητας από τον κοροναϊό στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται στο 2,1%. Στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας, το ποσοστό φτάνει στο 3,1%, δήλωσε ο Τζιάο Γιαχούι, αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας. Παράλληλα, η επαρχία Χουμπέι αντιπροσωπεύει το 97% όλων των θανάτων.

Άνδρες άνω των 60 τα περισσότερα θύματα του κοροναϊού

Από τους 425 επιβεβαιωμένους θανάτους στην ηπειρωτική Κίνα, το 80% των θυμάτων ήταν άνω των 60 ετών και το 75% των θυμάτων είχαν κάποια μορφή υποκείμενης νόσου, πρόσθεσε ο Τζιάο, ενώ τα 2/3 των επιβεβαιωμένων θανάτων είναι άνδρες. Επίσης, ο Τζιάο απέδωσε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στην επαρχία Χουμπέι στον μεγάλο αριθμό των σοβαρών περιπτώσεων καθώς και στην αρχική έλλειψηγ κλινών για την θεραπεία των ασθενών.

Πάντως, παρά την νεότερη επιβεβαιωμένη περίπτωση κοροναϊού σε βρέφος ηλικίας μόλις ενός μηνός, η πλειοψηφία των περιπτώσεων – και ιδιαίτερα των σοβαρών περιπτώσεων – αφορά τους ηλικιωμένους ασθενείς, τόνισε ο Τζιάο και πρόσθεσε πως ο εθνικός μέσος όρος που απαιτείται για την πλήρη ανάκαμψη του ασθενούς είναι 9 ημέρες ενώ στην επαρχία Χουμπέι, ο αριθμός των ημερών ανέρχεται σε 20, επειδή υπάρχουν πιο σοβαρές περιπτώσεις.