Σε έξαρση παραμένει η γρίπη στην Πάτρα και είναι χαρακτηριστική η αύξηση της κίνησης που έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο μήνα στις επισκέψεις των ασθενών ή αυτών που εμφανίζουν συμπτώματα του ιού, στα ιδιωτικά ιατρεία της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζοντας την ταλαιπωρία που θα υποστούν στις δομές της δημόσιας υγείας και στα εξωτερικά ιατρεία των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας, επιλέγουν να πάνε σε ιδιώτες ιατρούς για να εξυπηρετηθούν και να δουν τι έχουν. Αυτό που μετράει όμως πάνω από όλα αυτή την περίοδο που διανύουμε την έξαρσης της γρίπης έχει να κάνει με την συμπεριφορά μας και τη στάση μας απέναντι στο ζήτημα. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, είναι αναγκαίο να επιδείξουμε ψυχραιμία και να μην μας πιάσει πανικός, προχωρώντας σε κινήσεις που δεν διευκολύνουν την κατάσταση. Αυτό για παράδειγμα που συνέβη με τα αντιϊικά φάρμακα που η ζήτησή τους δημιούργησε πρόβλημα στη διαθεσιμότητά τους, είναι ένα στοιχείο πανικού. 

"Τα φάρμακα αυτά δεν τα παίρνουμε προληπτικά. Η χρήση τους δεν έχει τέτοια μορφή. Τα παίρνουμε κατόπιν υποδείξεως του ιατρού και εφόσον έχουμε εμφανή συμπτώματα της γρίπης" τονίζει η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr. "Αυτό που έγινε έδειξε μια στάση μη ψυχραιμίας και έναν πανικό που δεν χρειάζεται". 

Η κίνηση έτσι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων να δώσει οδηγίες για να δίνονται αυτά τα φαρμακευτικά σκευάσματα, με συνταγογράφηση από γιατρούς, ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Η έξαρση της γρίπης θα κρατήσει έτσι και αλλιώς έως στα μέσα Μαρτίου και εφόσον τηρήσουμε τις οδηγίες και κάνουμε αυτά που πρέπει, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. 

Μένουμε μακριά από άτομα που έχουν τέτοια συμπτώματα, όταν τα έχουμε καθόμαστε στο σπίτι και στο κρεβάτι, δεν πηγαίνουμε το άρρωστο παιδί μας στο σχολείο και επισκεπτόμαστε τον γιατρό για να μας πει τις υποδείξεις του και το τι θα κάνουμε.

Επιπλέον, όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο κατά της γρίπης, καλό θα ήταν να πάνε να το κάνουν άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, με δεδομένο ότι πλέον δεν υπάρχει έλλειψη στα φαρμακεία και κάποιος μπορεί να το βρει σχετικά εύκολα.