Ο Σύλλογος των Κερκυραίων της Πάτρας προσκαλεί το φιλαναγνωστικό κοινό της πόλης στην παρουσίαση του βιβλίου «Άρωμα Γαζίας» της Δώρας  Μεταλληνού  την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας (Ρήγα Φερραίου 58  και Κολοκοτρώνη).

      Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Γιάννα Σιβροπούλου, η συγγραφέας -εικαστικός Μαρία Κολοβού Ρουμελιώτη και η συγγραφέας του βιβλίου.

     Το έργο  εξελίσσεται  στην κερκυραϊκή ύπαιθρο στις αρχές του  19ου  αιώνα και παρουσιάζει την αληθινή τραγική ιστορία  δύο γυναικών την ίδια ώρα που μια εκλεκτή συντροφιά επωνύμων Κερκυραίων της εποχής συνδιαλέγεται και αγωνιά για πατρίδα, γλώσσα, τέχνη.  Ανάμεσά τους ο Λορέντζος Μαβίλης, ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης και η Ειρήνη Δενδρινού.

     Στην παρουσίαση συμπράττει μουσικά το κουιντέτο του Δημοτικού  Ωδείου με τους μουσικούς Μαριάννα Σαφάροβα Βιολί Ι, Τόκαρεβ Γιαροσλάβ Βιολί ΙΙ, Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ βιόλα, Νικολάι Κομισσάροβ βιολοντσέλο, Βιλέν Καραπετιάν Κοντραμπάσο   σε έργα  των  Ed.Elgar,  D. Shostakovich,  Ν. Σκαλκώτα.