Μετανάστες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέρου «σήκωσαν» στην κυριολεξία τον εξοπλισμό του νοσοκομείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά 43 αναπηρικά αμαξίδια, που έκαναν φτερά από το νοσηλευτικό ίδρυμα, εντοπίστηκαν στους χώρους του hotspot. Την ίδια ώρα «έκαναν φτερά» πλυντήρια και ψυγεία μέχρι καρδιογράφοι, υπερηχογράφοι, αλλά και χειρουργικά ψαλίδια

Τα υλικά φυλάσσονταν στην αποθήκη του νοσοκομείου Λέρου

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Κρατικού Θεραπευτηρίου-Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λέρου οι μετανάστες «απαλλοτρίωσαν» όλα τα υλικά, που δεν χρησιμοποιούνταν και είχαν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένη αποθήκη για να εκποιηθούν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου, εκλάπησαν «τραπέζια, κλιματιστικά, μεταλλικά έπιπλα, μηχανήματα διάφορα, κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια» με τους αρμόδιους να επισημαίνουν ότι «υπάρχει κίνδυνος από αιχμηρά αντικείμενα» λόγω του ότι έχουν κλαπεί, περιλαμβάνονται χειρουργικά ψαλίδια, ψαλίδια κοπής γαζών, σύριγγες, ψαλίδια κουρέματος, διάφορα κατσαβίδια και αλυσοπρίονο.

Χάθηκαν από το νοσοκομείο Λέρου από κλιματιστικά μέχρι θερμοσίφωνες και υπολογιστές

Όπως αναφέρει το pronews.gr μεταξύ των αντικειμένων που εκλάπησαν υπάρχουν 12 πλυντήρια, 41 κλιματιστικά, 36 κρεβάτια, 46 καθίσματα γραφείου και εργασίας, 13 θερμοσίφωνες, 23 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 24 εκτυπωτές, 25 οθόνες, 175 πυροσβεστήρες και 20 τηλεοράσεις.