ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Εμψυχώτρια: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος-σκηνοθέτης,

Θέμα: «Ανθρώπινα δικαιώματα, μέσα και έξω από τα βιβλία.
Το Θέατρο ως αφορμή για την εκπαίδευση στη Δημοκρατία»

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου: 3:00- 9:30μμ.
(Σύνολο διδ. ωρών: 10)

Φαβιέρου 43, Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά & Εφήβους ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Με ερεθίσματα κείμενα των σχολικών βιβλίων οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν μέσα από θεατρικές τεχνικές τις ιδέες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Δημοκρατία. Ένα βιωματικό εργαστήριο που δίνει νέες προσεγγίσεις στη διαχείριση των σχολικών εορτών, το μάθημα της ιστορίας και την χρήση της λογοτεχνίας ως υλικό για τη σκηνή.

Ένα βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για τα κοινά, που θα ερευνήσει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναλύσουμε την ιστορία και την ιστορία μας σε επίπεδο πολιτειακό, συλλογικό και ατομικό, δια μέσω του θεάτρου.

Μέσα από θεατρικές τεχνικές, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, αυτοσχεδιασμό, ασκήσεις υποκριτικής, θέατρο της επινόησης, ρητορική, αρχές της σκηνικής σύνθεσης κ.ά. θα προσεγγίσουμε θέματα της παιδείας, της διαχείρισης του διαφορετικού, του διακαιώματος να έχουμε και να εκφέρουμε την γνώμη μας, τον τρόπο που μπορούμε να συνυπάρχουμε ισότιμα μέσα στο κοινωνικό σύνολο.
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ
Φοιτητές, άνεργοι: 25 ευρώ

Μετά το τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να προσέλθουν με άνετα ρούχα και παιγνιώδη διάθεση!

Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής: Κωνσταντίνα Περλέγκα: 2614 014979
698 334 6612

Κακουδάκη Τζωρτζίνα, θεατρολόγος, σκηνοθέτης.
www.georginakakoudaki.org

Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη είναι θεατρολόγος και σκηνοθέτης. Από το 2009 σκηνοθετεί παραστάσεις για νέους: Μετά τον Αφρό (Youth Festival, Θέατρο Χώρα), Tζακ Θορν Ρισπέκτ /Θάβοντας τον αδελφό σου στο πεζοδρόμιο (Θέατρο Χώρα), Αριστοφάνη Όρνιθες, Σαίξπηρ Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Γκαίτε Φάουστ, Σοφοκλή Αντιγόνη, Aριστοφάνη Νεφέλες, Ευριπίδη Ελένη (Οκτώβριος 2018 και εξής στο Θέατρο Νέου Κόσμου και σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Έχει διδάξει στα Τμήματα Θεατρικών Σπουδών Πάτρας και Ναυπλίου, στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Βόλου και το Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και σε πλήθος δημόσιων οργανισμών εκπαίδευσης ενηλίκων και σε διεθνή προγράμματα παιδαγωγικής μέσω του θεάτρου. Διδάσκει Ιστορία και Δραματουργία Θεάτρου σε δραματικές σχολές. Συν-συγγραφέας του Βιβλίου «Θέατρο- Θεατρική Αγωγή» (ΙΔΕΚΕ 2007) και «Διαδρομές Βιωματικής Μάθησης/Η διδασκαλία της ιστορίας μέσα από θεατρικές δράσεις» (εκδ. Κέδρος, 2011).

Έχει συντάξει τους Οδηγούς Σπουδών των Καλλιτεχνικών Λυκείων για τα μαθήματα Σκηνοθεσία Θεάτρου και Αισθητική/Σκηνοθεσία Κινηματογράφου του Ι.Ε.Π. (2015). Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και Επικεφαλής στο Λύκειο Επιδαύρου- Διεθνές σχολείο αρχαίου δράματος για την εκπαίδευση του Ηθοποιού(2016-2019).