Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του   ΚΩΣΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, με τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΓΕΝΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΙΔΙΩΜΑΤΟΣ - ΤΟ ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΠΑΖΛ-».

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, από τις 11 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2020, με ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 15:00-20:00.

Λίγα λόγια για την έκθεση 

 Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Σπυρόπουλου, που παρουσιάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, αναφέρεται στην τοπιογραφία του ελληνικού χώρου που χρησιμοποιείται για τη γεφύρωση του χάσματος των τεσσάρων αιώνων, χρησιμοποιώντας μοτίβα της αγιογραφίας (χρυσοί ουρανοί, εξαΰλωση  του χρώματος και του σφουμάτου των αντανακλάσεων, ώστε το φως να ξεπηδάει από τα δένδρα, τους θάμνους, τις ξερολιθιές, αλλά και από το χώμα), καταλήγοντας στη σταδιακή εμφάνιση ψηγμάτων της επίδρασης του δυτικού αστικού πολιτισμού στο ανέγγιχτο τοπίο της ελληνικής υπαίθρου. Επιχειρείται συνομιλία της Ελληνικότητας με το δυτικό ιδίωμα.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

1952  Γεννήθηκε στην Πάτρα

1970 Εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Αθηνών κατόπιν εξετάσεων 

                      μεταξύ των πρώτων επιτυχόντων. Αριστούχος

1980 Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

1985 Επισκέπτης, Επίκουρος Καθηγητής στο Indiana University,

                      Η.Π.Α. Μαθήματα ζωγραφικής τις απογευματινές ώρες στο

Heron Art Institute του ίδιου Πανεπιστημίου.

1989  Παρακολούθηση των εργασιών  του Brompton και London

Chest Hospital του Λονδίνου

1990 Καθηγητής Ιατρικής (πνευμονολογίας) στην Ιατρική Σχολή

                     του Πανεπιστημίου Πατρών

2000–2008 Αν. Καθηγητής  Εικαστικής Ανατομίας στη Σχολή  Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά από άδεια της Πρυτανείας Πανεπιστημίου Πατρών

2019             Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Κώστας Σπυρόπουλος έχει παρουσιάσει 90 εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ιταλία, Αυστρία, Γαλλία, Αγγλία, Βουλγαρία, Η.Π.Α., Καναδάς κ.λ.π.). Έχει λάβει μέρος σε πολλές διεθνείς Art Fair και Biennale. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία του εσωτερικού και εξωτερικού. Έχει εκδώσει 14 βιβλία σχετικά με την τέχνη και τις φιλοσοφικές της προεκτάσεις, καθώς και βιβλίο εικαστικής ανατομίας για τη Σχολή Καλών Τεχνών Ιωαννίνων.

Έχει, τέλος, εκδώσει 10 βιβλία Ιατρικής για φοιτητές, έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει μεταφράσει 4 ξενόγλωσσα βιβλία από τα αγγλικά στα ελληνικά.  

Εγκαίνια: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020/ Ώρα 18:30

Διάρκεια έκθεσης: 11 έως 21 Φεβρουαρίου 2020

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 15:00 - 20:00

Πληροφορίες:

Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη