Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπειτα από μία επική μάχη με τον Ντόμινικ Τιμ κατέκτησε τον όγδοο τίτλο του στο Australian Open. Δεν στάθηκε, όμως, ιδιαίτερα στην νέα επιτυχία του και συγκίνησε με τις δηλώσεις που έκανε.

«Χαίρομαι πολύ που κρατώ ξανά αυτό το τρόπαιο. Θα ήθελα, αρχικά, να συγχαρώ τον Ντόμινικ για ένα καταπληκτικό τουρνουά. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και έφτασε κοντά στη νίκη. Έχει πολύ χρόνο στην καριέρα του και είμαι σίγουρος πως θα φτάσει σε τρόπαια Grand Slam. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και την οικογένειά μου. Κάποια πολύ άσχημα πράγματα έγιναν στις αρχές του 2020, με τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, τους πολέμους και την απώλεια ενός ανθρώπου που είχα κοντά μου ως μέντορα, του Κόμπι Μπράιαντ», ανέφερε αρχικά ο Τζόκοβιτς.

«Όλα αυτά πρέπει να μας θυμίζουν πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι περισσότερο από ποτέ και να είμαστε κοντά στις οικογένειές μας και σε όσους μας αγαπούν και νοιάζονται για μας. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή και έχει σημασία να είσαι ταπεινός και να εκτιμάς όσα σου συμβαίνουν. Το Australian Open είναι το αγαπημένο μου court, το αγαπημένο μου γήπεδο και είμαι ευλογημένος που κρατάω ξανά αυτό το τρόπαιο», πρόσθεσε ο Σέρβος τενίστας.


Novak Djokovic vs Dominic Thiem - Men's Final Trophy Ceremony | Australian Open 2020