Η πρώτη της επαγγελματική τηλεοπτική δουλειά συνέπεσε με την πρώτη της ερασιτεχνική τηλεοπτική δουλειά.

Η Έφη Ρασσιά, η Βάλια του «Καφέ της Χαράς», μιλάει για τον ρόλο της, απολαμβάνει την επιτυχία της σειράς και δηλώνει πως η Νομική μπορεί να είναι η μεγάλη της αγάπη, η υποκριτική όμως παραμένει ο μεγάλος της έρωτας!

Πώς βρίσκουμε τη Βάλια σήμερα;

«Η Βάλια είχε κόψει τους δεσμούς, όχι επειδή αδιαφορούσε για το χωριό, αλλά επειδή την πλήγωσε τόσο πολύ. Μαθαίνοντας όμως ότι κάηκε το καφέ, ξαφνικά ξυπνάνε μέσα της όλα τα αισθήματα και συνειδητοποιεί ότι εκεί είναι οι ρίζες της, εκεί ήταν η μεγάλη της οικογένεια. Σε εκείνο το χωριό απέκτησε τη θεία Σταυρούλα, τη θεία Τασία, τον Τρελαντώνη, τον κολλητό της τον Μανωλάκη... Γυρίζει λοιπόν πίσω και αποφασίζει να μείνει και να το ξανανοίξει».

Έχεις φέρει τον ρόλο πιο κοντά σε σένα;

«Όχι, εγώ ακολούθησα τη σεναριακή γραφή, εγώ πήγα στη Βάλια! Την ανακάλυψα εκ νέου και με συγκίνηση είδα ότι μέσα από αυτή την ανακάλυψη βρήκα πάλι κομμάτια του εαυτού μου για να της δώσω».

Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί ο ρόλος; Έχεις λόγο σε αυτό;

«Κάθε φορά που διαβάζω ένα σενάριο λέω "ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά είναι μαέστροι, είναι φοβεροί" και μετά διαβάζω το επόμενο και λέω "είναι απίστευτοι, δεν μπορούν να το κάνουν πιο ωραίο". Δεν ξέρω αν θέλω να εξελιχθεί κάπως ο ρόλος, γιατί το πάνε τόσο ωραία, που απλά παρακολουθώ τι γίνεται στη ζωή της Βάλιας».

Περίμενες την τόσο μεγάλη απήχηση στον κόσμο;

«Θα είμαι ειλικρινής: όχι! Ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θεωρούσα ότι δεν θα κάνει καθόλου νούμερα. Οταν όμως έμαθα τα νούμερα και της παραμονής και της επανάληψης και του δεύτερου επεισοδίου, έμεινα έκθαμβη και συγκινήθηκα, γιατί πραγματικά κατάλαβα ότι ο κόσμος το περίμενε και το είχε συνδέσει με μια εποχή πριν από 15 χρόνια που περνούσε πιο όμορφα».

Μαζί με τη Μαριαλένα και τον Πάρη είστε το νέο αίμα της σειράς...

«Έχουμε μια υπέροχη συνεργασία και είμαι πολύ χαρούμενη. Με τη Μαριαλένα είναι η πρώτη φορά που γνωριστήκαμε. Είναι ένας ιδιαίτερα ευγενικός και γλυκός άνθρωπος. Τη βλέπω και μου ανοίγει η καρδιά. Στα γυρίσματα διεκδικούμε τον ίδιο άντρα και μόλις κλείνουν οι κάμερες είμαστε όλο αγκαλιές. Με τον Πάρη υπήρξε οικειότητα και ζεστασιά από το πρώτο δευτερόλεπτο, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Αυτό που τώρα έχει αλλάξει είναι ότι συναντηθήκαμε σαν ενήλικες και ως επαγγελματίες πια. Κάπου μέσα μας υπάρχουν τα παιδιά του τότε, αλλά όπως μεγάλωσαν οι ρόλοι μας, έτσι έχουμε μεγαλώσει κι εμείς».

Πέρυσι πήρες το πτυχίο σου από τη Νομική. Θα το ακολουθήσεις ως επάγγελμα;

«Ορκίστηκα τον Ιανουάριο του 2019. Η Νομική ήταν πάντα η μεγάλη μου αγάπη, αλλά η υποκριτική είναι ο μεγάλος μου έρωτας! Στους μεγάλους έρωτες όμως δεν αρκεί να θέλει μόνο ο ένας, πρέπει να θέλει και ο άλλος. Θέλω λοιπόν να δώσω τις εξετάσεις μου στον κόσμο, κι αν πιστεύει πως αξίζω σαν ηθοποιός, θα ήθελα να ακολουθήσω αυτό σαν επάγγελμα», είπε στο Τηλέραμα.