Η Πάτρα είναι τρέλα, το καρναβάλι και οι καρναβαλιστές της έστησαν τη δική τους πασαρέλα, το απόγευμα του Σαββάτου, στο πιο επιτυχημένο event του 55ου Κρυμμένου Θησαυρού, τουλάχιστον μέχρι ώρας. 

Μιλάμε ασφαλώς για την ΠασαΤρέλα που σκαρφίστηκαν τα μέλη του 222 που διοργανώνουν φέτος το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, στήνοντας μια πασαρέλα στην Αγορά Αργύρη από την οποία πέρασαν πάνω από 70 μοντέλα, με χάρη και στυλ, δείχνοντας ότι το Πατρινό Καρναβάλι έχει μια τέτοια τρέλα που δεν μπορεί να τη βρει κανείς σε καμία άλλη πόλη. 


Στα παρασκήνια της πασατρέλας, λίγο πριν την επίδειξη


Τα μοντέλα που εκπροσωπούσαν το καθένα το δικό του πλήρωμα, δεν είχαν και πολλά να ζηλέψουν από τους συναδέλφους τους στο Μιλάνο, στο Παρίσι και στις άλλες μεγάλες πασαρέλες που υπάρχουν στον κόσμο της μόδας.

Με μία διαφορά: Αυτές είναι πασαρέλες, η δική μας ήταν πράγματι πασατρέλα και το έδειξαν αυτό τα πληρώματα που συμμετείχαν σε μία μοναδική καρναβαλική ατμόσφαιρα που κατάφεραν να δημιουργήσουν, με το κέφι τους και την καρναβαλική τους διάθεση.

Το concept της εκδήλωσης ήταν να καυτηριάσουν και να σατιρίσουν, με το μοναδικό ανατρεπτικό τρόπο των καρναβαλιστών, τις μεγάλες διεθνείς πασαρέλες που υπάρχουν στο χώρο της διεθνούς μόδας. 


Αποθέωση στο φινάλε με όλα τα μοντέλα μαζί


Όμως στο event υπήρχε και ένα μήνυμα οικολογικής συνείδησης που εν μέρει αφορούσε και το φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Τα μοντέλα που συμμετείχαν ήταν υποχρεωμένα να φορούν στολές που ήταν φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα υλικά, δηλαδή από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, χαρτόνι, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, φωτιστικά είδη, μπαταρίες, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο.  

Οι στολές των μοντέλων ήταν κατά συνέπεια χειροποίητες εξ ολοκλήρου και για να φτιαχτούν χρειάζονταν γνώσεις μοδίστρας, σχεδίου και ασφαλώς το ανάλογο ταλέντο.

Παρόλα αυτά, όλες οι καρναβαλικές στολές με τα ανακυκλώσιμα υλικά που φόρεσαν τα μοντέλα ήταν η μία καλύτερη από την άλλη, είχαν τέχνη και φαντασία και θα μπορούσαν σε πολλές περιπτώσεις να είναι και οι κεντρικές στολές του κάθε πληρώματος. 


Τα περισσότερα από τα πληρώματα που συμμετείχαν (76 από ότι μάθαμε) ακολούθησαν και πάλι το δρόμο της ανατροπής, επιλέγοντας άνδρες για μοντέλα. Καταλαβαίνετε, δηλαδή, τι έγινε.

Η ατμόσφαιρα ήταν απόλυτα καρναβαλική, και σε αυτό πέρα από τους συμμετέχοντες, βοήθησε σίγουρα ο κόσμος που καθόταν στις καρέκλες, σε μία αίθουσα που είχε διαμορφωθεί, με όλα τα χαρακτηριστικά της πασαρέλας που έχουν οι μεγάλοι οίκοι μόδας. 

Τρέλα με λίγα λόγια. ΠασαΤρέλα. ΠατραΤρέλα θα λέγαμε. Μπράβο σε όλους!