Σε μια από τις επιλεκτικές του συνεντεύξεις, ο Μάριος Ιορδάνου δε δίστασε να μιλήσει για το δύσκολο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα.

Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην Espresso και τη δημοσιογράφο Κλάρα Ασημακοπούλου με αφορμή την παράσταση “Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα” που θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο θέατρο Altera Pars.

“Από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου ήταν όταν έχασα τη μητέρα μου. Δύο είναι οι άνθρωποι που έχω λατρέψει στη ζωή μου σε αυτόν τον κόσμο. Η μία είναι η μητέρα μου και η άλλη είναι η Σοφία. Η Σοφία είναι τα πάντα μου” πρόδωσε γλυκά ο δημοφιλής ηθοποιός για την σύντροφο της ζωής του, Σοφία Καζαντζιάν.

“Μία άλλη δύσκολη στιγμή βίωσα πριν από λίγες εβδομάδες. Είχα ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα υγείας και έφτασα πολύ κοντά στο θάνατο. Ήμασταν περιοδεία στη βόρεια Ελλάδα με την παράσταση και κόντεψα να χάσω τη ζωή μου. Έπαθα αλλεπάλληλα ισχαιμικά επεισόδια. Πέθαινα. Ήμασταν μέσα στο φορτηγό με τα σκηνικά με τη Σοφία και της είπα “Σοφία, πεθαίνω. Σε ευχαριστώ για όλα όσα ζήσαμε. Είσαι το πλάσμα της ζωής μου και στεναχωριέμαι μόνο γιατί θα ήθελα να ζήσω παραπάνω πράγματα μαζί σου και νιώθω ότι δεν θα προλάβω”. Ευτυχώς είχα την τύχη και δεν πέθανα, δεν έχασα το φως μου, δεν έμεινα ανάπηρος, δεν έχασα τη δυνατότητα ομιλίας. Ευτυχώς είμαι καλύτερα από ποτέ. Το ξεπέρασα αμέσως. Δεν κάθισα σπίτι, ανέβηκα αμέσως στη σκηνή. Δεν στεναχωρήθηκα ούτε μια στιγμή, δεν έπαθα κατάθλιψη ούτε μια στιγμή” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μάριος Ιορδάνου.

Τι ήταν αυτό που σας κράτησε στη ζωή;

Η σκέψη ότι θέλω να γυρίσω στο σπίτι, να αγκαλιάσω τον σκύλο μου και μετά να πεθάνω. Να αγκαλιάσω τον Μπράντο μου, το πιο αγνό πλάσμα στον κόσμο, ένα ροτβάιλερ που του έχω μεγάλη αδυναμία. Είναι το παιδί μου.

Η πατρότητα άλλωστε και η μητρότητα δεν είναι κληρονομικό χάρισμα. Είναι ιδιότητα. Το να φροντίζεις και να προσφέρεις στο πλάσμα που έχεις αναλάβει την ευθύνη του. Τι θα πει πρέπει να γεννήσεις για να είναι παιδί σου; Όχι! Μπορείς και να υιοθετήσεις ένα παιδί ή ένα άλλο πλάσμα διαφορετικό από εσένα.