Στη σύλληψη δύο Ρομά που μαζί με έναν ακόμα ομόφυλο τους εμπλέκονται σε κλοπή αυτοκινήτου προχώρησαν χθες το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές, ύστερα από περιπετειώδη καταδίωξη στην περιοχή Λιθαράκια, στην ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Πύργου πληροφορήθηκαν πως οι τρεις δράστες επιχειρούσαν να βγάλουν από αποστραγγιστικό κανάλι ένα αυτοκίνητο που είχαν κλέψει τις προηγούμενες ημέρες και που είχαν κρύψει εκεί.

Φτάνοντας οι αστυνομικοί στο σημείο οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν. Ξεκίνησε καταδίωξη και προς την περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου οι δράστες εγκατέλειψαν το μπορντό αγροτικό φορτηγάκι και συνέχισαν τρέχοντας ανάμεσα στα χωράφια, όπως αναφέρει το ilialive.

Στο σημείο έφτασαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις όπως άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., του Α.Τ. Πύργου και της Τροχαίας Πύργου. Μέσα στα χωράφια ο ένας από τους δράστες συνελήφθη, ο δεύτερος κρύφτηκε και ο τρίτος κατάφερε να διαφύγει.

Κρύφτηκε μέσα στο νερό σε κανάλι του ΓΟΕΒ

Οι αστυνομικοί συνεχίζοντας τις έρευνες, κατάφεραν να ξετρυπώσουν τον δράστη που είχε κρυφτεί μέσα σε κανάλι του ΓΟΕΒ, όπου παρέμενε μέσα στο νερό, βγάζοντας το κεφάλι του μόνο για κοφτές ανάσες.

Οι άνδρες της Ασφάλειας που είχαν υπολογίσει που βρισκόταν περίμεναν να τον δουν να βγάζει το κεφάλι του από το νερό για να εντοπίσουν ακριβώς που βρίσκεται και στη συνέχεια να τον συλλάβουν.

Οι δράστες, ο ένας εξ αυτών σεσημασμένος και παλιός γνώριμος των Αρχών, φέρονται να εμπλέκονται σε μια κλοπή αυτοκινήτου τον περασμένο Νοέμβριο και σε αυτή με το φορτηγάκι πριν λίγες ημέρες.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Βιδιά Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με την συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 38 και 20 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού με έναν 22χρονο ημεδαπό, που αναζητείται, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται με φορτηγό, το οποίο είχαν αφαιρέσει προχθές, από περιοχή του Πύργου.

Οι δράστες στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν και συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη, ενώ επιπλέον αντιστάθηκαν τους αστυνομικούς απωθώντας τους με τα άκρα τους.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 38χρονος πριν από πέντε ημέρες, είχε αφαιρέσει ακόμη ένα φορτηγό στον Πύργο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.