Συστατικά
  • 1 κιλό φρέσκιες, πολύ ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες) και κομμένες.
  • 400 γρ. φρυγανιές
  • 5 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 μικρή αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1,5 λίτρο ζεστό νερό
  • 12 μεγάλα φύλλα βασιλικού
  • Λάδι για το σερβίρισμα (2 κουταλιές περίπου για κάθε πιάτο)
Τρόπος μαγειρέματος
  • Αρχικά, θρυμματίζεις τις φρυγανιές με τα χέρια σου (αφού, έχεις φορέσει γάντια)
  • Σε μία κατσαρόλα με θερμό ελαιόλαδο, τσιγαρίζεις το σκόρδο. Προσθέτεις τις ντομάτες, την πιπεριά και το αλατοπίπερο. Βράζεις τα υλικά για περίπου 15 λεπτά και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να λιώσουν.
  • Προσθέτεις σταδιακά τις θρυμματισμένες φρυγανιές και ανακατεύεις, μέχρι να μην υπάρχει κομματάκι.
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά (μέτρια θερμότητα) και προσθέτεις το νερό.
  • Ανακατεύεις, σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις τη σούπα να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
  • Ρίχνεις λίγα φύλλα βασιλικού και ραντίζεις με το ελαιόλαδο.
  • Απολαμβάνεις ζεστή

Πηγή: tlife.gr