Συνελήφθησαν, σήμερα, το πρωί στην Αμαλιάδα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 23,27 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.  

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 17,16 και 17 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και βαρύνονται με τις προαναφερόμενες κατηγορίες.

Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, προέκυψε ότι οι δράστες από την 23-1-2020 μέχρι και την 30-1-2020, είχαν διαπράξει συνολικά δέκα κλοπές και πιο συγκεκριμένα:

  • Τέσσερις κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων (από τα οποία σε δύο παραβίασαν αυτόματους πωλητές καυσίμων), σε περιοχές της Αμαλιάδας, της Ανδραβίδας και του Βαρθολομιού,
  • Τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε περιοχές της Ηλείας,
  • Δύο κλοπές σε καφετέρια και κατάστημα ψιλικών σε περιοχές της Κυλλήνης και του Βαρθολομιού

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες αφού αφαιρούσαν τα αυτοκίνητα στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσαν ως μέσα μεταφοράς για να μεταβαίνουν στους τόπους διάπραξης των κλοπών, όπου στη συνέχεια διέπρατταν διαρρήξεις στα καταστήματα και στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ παράλληλα παραβίαζαν και τους αυτόματες πωλητές καυσίμων.

Από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, διαπιστώθηκε, ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.150 ευρώ, 500 πακέτα τσιγάρων και 25 συσκευασίες καπνού.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι σε βάρος ενός εκ των 23χρονων, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών για υπόθεση κλοπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.