Για το σκορδόψωμο στον φούρνο θα χρειαστείτε:

  • 1 φρατζόλα ψωμί τσιαπάτα, κομμένη στη μέση κατά μήκος
  • ½ κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • 1 ½ κούπα τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1/4 της κούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κ. της σούπας μέλι
  • 2 κ. της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • 1 κ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Σε ένα μεσαίο μπολ βάζετε το βούτυρο με το σκόρδο και τα αλατοπιπερώνετε. Τα αναμιγνύετε για να φτιάξετε μια πάστα. Έπειτα, απλώνετε την πάστα αυτή στην ψίχα κάθε φρατζόλας και τις τοποθετείτε σε ταψί. Ψήνετε για 15 – 20 λεπτά.
2. Απλώνετε σε κάθε φρατζόλα το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα και τις φέτες ντομάτας και ψήνετε για επιπλέον περίπου 10 λεπτά ώσπου να λιώσει το τυρί.
3. Στο μεταξύ, παίρνετε ένα μικρό κατσαρολάκι μέσα στο οποίο βάζετε το μπαλσάμικο με το μέλι. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι το μείγμα να μειωθεί κατά το ήμισυ, ενώ ανακατεύετε ανά διαστήματα για 8 – 10 λεπτά. Αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει.
4. Τέλος, πασπαλίζετε τις φρατζόλες με ελαιόλαδο και το γλάσο μπαλσάμικου που μόλις φτιάξατε. Επίσης, γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και κόβετε σε μερίδες.
5. Εκτός από τυρί μοτσαρέλα μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλες γεύσεις τυριού, είτε πιο γλυκές όπως η gouda είτε πιο πικάντικες όπως το κεφαλοτύρι. Μην ανησυχείτε καθώς η οξύτητα του μπαλσάμικου σε συνδυασμό με την γλυκύτητα του μελιού, θα εξισορροπήσουν την γεύση όποιου τυριού επιλέξετε!
 
Πηγή: foodmaniacs.gr