Με την κατάθεση του υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος, Χρήστου Μαλάμη, συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Ο μάρτυρας ήταν μαζί με τον Ροδίτη κατηγορούμενο όταν αυτός παρουσιάστηκε με τη θέλησή του στο Λιμεναρχείο Ρόδου για το φρικτό περιστατικό που κόστιζε τη ζωή της άτυχης φοιτήτριας. Εκεί, κατά την παρουσία του στα κρατητήρια ο λιμενικός συνομίλησε με τον 23χρονο πλέον Ροδίτη και σήμερα κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τα όσα του είχε μεταφέρει τότε ο κατηγορούμενος για τον έγκλημα με θύμα την 21χρονη φοιτήτρια.

Κατά τον λιμενικό, ο 21χρονος Ροδίτης τού ανέφερε πως μετά το σεξ η φοιτήτρια είπε πως ο ίδιος ήταν καλύτερος, προκαλώντας την έκρηξη του 20χρονου κατηγορούμενου, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος τη χτύπησε δυνατά με γροθιά, με αποτέλεσμα η 19χρονη να λιποθυμήσει. Κατά την περιγραφή του 21χρονου δράστη, που μετέφερε ο λιμενικός, όταν η 19χρονη συνήλθε, τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία, κάτι εξόργισε περισσότερο τον αλβανικής καταγωγής δράστη, ο οποίος πήρε ένα ηλεκτρικό σίδερο, τη χτύπησε δυνατά στο κεφάλι και είπε στον Ροδίτη πως «έπρεπε να το τελειώσουν».

«Ήταν ακόμη ζωντανή...»

Όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας, η φοιτήτρια ήταν ακόμη ζωντανή, ο ένας κρατούσε την κοπέλα από τα χέρια και ο άλλος τη χτυπούσε με το σίδερο. «Η Ελένη τούς παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι ο Ροδίτης είχε μία αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: Γιατί το κάνατε αυτό; Ήταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει».

«Επιθετικός ο Ροδίτης, ψυχρός και ήρεμος ο αλλοδαπός»
Ταυτόχρονα ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης πως οι δύο κατηγορούμενοι έριχναν όσον αφορά το φρικτό περιστατικό τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, «Λέγανε την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα αποκάλυψε πως ο Ροδίτης κατηγορούμενος ήταν επιθετικός προς τους Λιμενικούς., σε αντίθεση με τον Αλβανό που έμοιαζε ψυχρός και ήταν ήσυχος.

«Χτυπούσε τις πόρτες, μας έλεγε γ@@@@, ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε», υποστήριξε ο μάρτυρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Με καθυστέρηση ξεκίνησε η δίκη

Παράλληλα, να αναφερθεί πως η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ξεκίνησε με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ωρών, αφού οι αρμόδιοι αστυνομικοί δεν είχαν φέρει τους ειδικούς ανιχνευτές μετάλλων με τους οποίους εξετάζονται όλοι οι παρευρισκόμενοι. Η έδρα έδειξε φανερά τη δυσαρέσκεια της, ενώ η εισαγγελέας δήλωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.