Πρόκειται για τον πιο δημοφιλή stand up comedian της Κύπρου και παρουσιαστή του επιτυχημένου προγράμματος του ALPHA Κύπρου, «Λούης Night Show».

Ο λόγος για τον Λούη Πατσαλίδη, ο οποίος κάνει για πρώτη φορά μια μικρή περιοδεία στην Ελλάδα, αποφασισμένος να αναστατώσει το κοινό με το απίστευτο χιούμορ του.

Ένας άνθρωπος αληθινός, γεμάτος κέφι, με μια ασυνήθιστη παιδικότητα και ειλικρίνεια για την εποχή μας! Ένας τραπεζικός υπάλληλος που παράτησε τα πάντα για να ζήσει όπως πραγματικά ήθελε!

Δηλώνει αποφασισμένος ν’ αναστατώσει και την Πάτρα με τον υπέρμετρο αυθορμητισμό και το XXL χιούμορ του. 

Εκρηκτικός χαρακτήρας, ανατρεπτικό χιούμορ και καυστικός λόγος. Αυτός είναι ο συνδυασμός που κάνει τον Πατσαλίδη να ξεχωρίζει και πρόκειται να χαρούμε στην παράσταση «Made in Cyprus» την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο Royal Theatre.

Η καθημερινότητα και τα ευτράπελα της Κύπρου, οι πικρές αλήθειες που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε αλλά διστάζουμε να εκφράσουμε, τα προβλήματα στο σπίτι, οι γυναικείες παραξενιές και οι μεγάλες αντρικές κουβέντες όπως και το πάντα καυτό θέμα του σεξ μπαίνουν στο observational μικροσκόπιο του κωμικού, που υπόσχεται ασταμάτητο γέλιο.

Ο Λούης Πατσαλίδης μίλησε στο Patrasevents.gr για το stand up, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ενώ μας αποκάλυψε τι ρόλο παίζει το χιούμορ στη ζωή του.


"Όλοι μας γελάμε, θυμώνουμε με τα ίδια πράγματα"

P.E. : Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την παράσταση «Μade in Cyprus”; Πώς θα την περιγράφατε σε κάποιον;

Λ.Π.: Στην παράσταση ουσιαστικά συστήνομαι στο κοινό της Ελλάδας. Ποιος είμαι, τις φοβίες μου, τι συμβαίνει στην καθημερινότητα μου, μιλάω για τις σχέσεις των δυο φύλων, το sex και πολλά πολλά άλλα, όπου μέσα από τις περιγραφές ο καθένας θα δει ένα κομμάτι του εαυτού του. Αυτό συμβαίνει επειδή ασχολούμαι περισσότερο με το observational comedy. Παρατηρώ τι συμβαίνει γύρω μου, πράγματα που έτυχαν σε μένα τον ίδιο, κάτι που άκουσα… και όλα αυτά τα μεταφέρω στην σκηνή. Αυτός είναι και ο λόγος που ο περισσότερος κόσμος ταυτίζεται με αυτά που λέω, γιατί πολύ πιθανών να έχει ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Να τονίσω ότι η παράσταση είναι στη δημοτική για να είναι κατανοητή από όλους εμπλουτισμένη βέβαια με λέξεις και φράσεις από την Κυπριακή διάλεκτο.

P.E.: Τι σας οδήγησε στην απόφαση να περιοδεύσετε φέτος ανά την Ελλάδα;

Λ.Π.: Πέρσι έκανα δοκιμαστικά 3 παραστάσεις. Δυο στην Αθήνα με τον φίλο μου κωμικό Γιώργο Χατζηπαύλου και μια στα πλαίσια του φεστιβάλ κωμωδίαςστη Θεσσαλονίκη. Ηταν όμως πειραματικές παραστάσεις, ήθελα να δοκιμάσω το κείμενο και να το δουλέψω καλά, οπότε φέτος νιώθω έτοιμος για την πρώτη ολοκληρωμένη σόλο μου περιοδεία στην Ελλάδα.  

Ρ.Ε.: Πόσο κοινό είναι το χιούμορ Κυπρίων και Ελλήνων;

Λ.Π.:Είναι το ίδιο, δεν έχει καμία διαφορά. Με τα ίδια πράγματα γελάμε, θυμώνουμε κτλ. Η μόνη διαφορά είναι στο γλωσσικό ιδίωμα!  


P.E.: Με ποιες από τις θεματικές τις οποίες θίγετε παρατηρείτε ότι γελάει περισσότερο ο κόσμος;

Λ.Π.: Με αυτές που ταυτίζεται περισσότερο, δηλαδή με ότι έχει να κάνει με τις ανθρώπινες σχέσεις, είτε είναι συζυγικές, είτε φιλικές είτε αυτές των γονιών με το παιδί! Επίσης με το σεξ, ίσως επειδή απενοχοποιώ πράγματα και καταστάσεις.  

P.E.: Ποια είναι τα θέματα που λατρεύετε να ασχολείστε;

Λ.Π.: Με όλα τα παραπάνω! Όπως σας είπα παρατηρώ γεγονότα και συμπεριφορές οπότε ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί.  

P.E.: Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας όταν σατιρίζετε;

Λ.Π.: Η σάτιρα δεν έχει κόκκινες γραμμές, όμως δεν θα μπορούσα να σατιρίσω την αναπηρία και μια ασθένεια, εκτός αν - χτύπα ξύλο - είναι κάτι που βιώνω ο ίδιος. Επίσης δεν μου αρέσει να σατιρίζω διάφορα στερεότυπα εκτός αν πρόκειται να αυτοσαρκαστώ.   


Οι δυσκολίες της stand up comedy

P.E.: Το stand up αποτελεί μεγάλο στοίχημα για έναν κωμικό. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες στην τέχνη της stand up comedy;

Λ.Π.: Το κείμενο. Δεν μπορείς να το πάρεις ποτέ στο χαλαρό. Είναι ένας καθημερινός αγώνας. Δεν περνά μέρα που να μην γράψω έστω και 2 γραμμές. Επίσης την ώρα της παράστασης το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το crowd work (η διάδραση με το κοινό), δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί και πρέπει να είσαι οξυδερκής και ετοιμόλογος.  

P.E.: Πιστεύετε ότι η σάτιρα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα έχει αρχίσει να βρίσκει τον δρόμο της ή όχι ακόμα;

Λ.Π.: Ναι. Πλέον υπάρχουν ερεθίσματα από παντού, λόγω τεχνολογίας, οπότε είναι πιο εύκολο να δεις και να αφομοιώσεις πράγματα από το εξωτερικό όπου είναι πιο μπροστά από εμάς σε πολλούς τομείς. Έτσι βελτιώνεσαι και προχωράς.  


"Είμαι φύση αισιόδοξος άνθρωπος"

P.E.: Τι ρόλο παίζει το χιούμορ στη ζωή σας;

Λ.Π.: Είναι το Α και το Ω. Είμαι φύση αισιόδοξος άνθρωπος και πάντα προσπαθώ να δω την εύθυμη πλευρά των πραγμάτων.

P.E.:  Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Λ.Π.: Εχω κλείσει μια περιοδεία τον Μάρτιο στην Αγγλία σε 3 πόλεις καθώς επίσης και μια περιοδεία το καλοκαίρι σε Αμερική και Αυστραλία και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Επίσης στα σχέδια μου είναι άλλη μια περιοδεία στην Ελλάδα σε πόλεις όπως Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Τρίκαλα κτλ.