Η Barcelona Gipsy Balkan Orchestra θα κλείσει τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 με μια φαντασμαγορική συναυλία στο πλαίσιο της Τελετής Λήξης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 21.00 στον Μώλο της Αγίου Νικολάου.

Μουσική που ενώνει και στοχεύει στην καρδιά χωρίς κόλπα.

Η BGKO είναι ένα διεθνές σύνολο μουσικών με έδρα τη Βαρκελώνη που ξυπνά το ενδιαφέρον του κοινού σε όλη την Ευρώπη μέσω των αυθεντικών διασκευών της σε παραδοσιακές μουσικές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και των Μεσογειακών ακτών.

Ο μοναδικός και σύγχρονος ήχος της BGKO προέρχεται από την παθιασμένη κι αδιάκοπη αναζήτηση ήχων και ηχοχρωμάτων από τη βαλκανική, τσιγγάνικη, ασκενάζυ, και μεσογειακή μουσική. Ένα σύνολο πολυπολιτισμικών μουσικών παραδόσεων που ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια και θρέφεται καλλιτεχνικά από το αποτύπωμα των διαφορετικών πληθυσμών που έχουν ζήσει μέσα σε αυτά.

Το ίδιο το συγκρότημα έχει αναμείξει τις διαφορετικές καλλιτεχνικές επιρροές των μελών του, έχει εμπλουτίσει και διαμορφώσει τη ζωντανή μουσική σκηνή της Βαρκελώνης: από παραδοσιακά καταλανικά, ελληνικά, ιταλικά, ρώσικα κι ανατολίτικα τραγούδια στις ζωτικές δονήσεις της τσιγγάνικης jazz και ροκ.

Η BGKO αποτελείται από τους Margherita Abita (φωνητικά, Ιταλία - Σικελία), Mattia Schirosa (ακκορντεόν, Ιταλία), Julien Chanal (κιθάρα, Γαλλία), Ivan Kovacevicc (μπάσο, Σερβία), Stelios Togias (κρουστά, Ελλάδα), Dani Carbonell (κλαρινέτο, Ισπανία) και Olexander Sora (βιολί, Ουκρανία).


Kalejaca Jaca - Barcelona Gipsy balKan Orchestra



Čekurjankino Horo / Chekuryankino Horo - Barcelona Gipsy balKan Orchestra



Hora Lui Vishan - Barcelona Gipsy balKan Orchestra