Εννιά θα είναι τελικά τα καινούρια άρματα που θα δούμε στο φετινό Καρναβάλι της Πάτρας, τόσο στο καρναβάλι των μικρών που προηγείται, όσο και στο καρναβάλι των μεγάλων που ακολουθεί. 

Σύμφωνα με τον Νίκο Λιβάνη, τον υπεύθυνο του καρναβαλικού συνεργείου, η δράση και το έργο για το φετινό καρναβάλι, της όλης δομής θα είναι ιδιαίτερα πλούσια, με εννέα συνολικά άρματα, που σίγουρα θα κάνουν αίσθηση στους καρναβαλιστές, στους θεατές, αλλά και στους επισκέπτες που θα έρθουν στην Πάτρα για να δουν από κοντά το θέαμα και να ζήσουν την ατμόσφαιρα της γιορτής. 

Το άρματα που θα δούμε στο καρναβάλι των μεγάλων θα είναι συνολικά έξι. Ο βασιλιάς καρνάβαλος, ένας μάγος που συμβολίζει την αξία του χρόνου και το πόσο σημαντικός είναι για τον άνθρωπο, γι' αυτό θα πρέπει να τον αξιοποιεί, σε ένα άρμα που έχει την υπογραφή του Νίκου Λιβάνη. Την υπογραφή του Νίκου Λιβάνη έχει και το άρμα της βασίλισσας στο οποίο θα ανέβει η Μαρία Κυριακοπούλου που κέρδισε φέτος το στέμμα. 

Ένα άρμα που θα παραπέμπει στα παραμύθια με την καλή νεράιδα, έχοντας δίπλα της μία μυθολογική ύπαρξη από τον κύκλο της μέδουσας, με την βασίλισσα να είναι αυτή που θα διώχνει την αρνητική ενέργεια και να κρατά την θετική αύρα για την ζωή μας. Πρόκειται για δύο άρματα που φέτος θα έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους, δηλαδή, το θέμα του ενός θα συνδέεται με το άλλο και τα οποία είναι έτοιμα. 

Μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες. Το τρίτο άρμα που σίγουρα θα μας κάνει αίσθηση είναι το άνθινο. Η περσινή επιστροφή του στο καρναβάλι της Πάτρας, ύστερα από αρκετά χρόνια, ήταν μόνο επιτυχημένη και εντυπωσίασε. Φέτος το άνθινο άρμα θα είναι εμπνευσμένο από την κινέζικη φιλοσοφία και λαογραφία, έχοντας το σχήμα ενός κινέζικου ψαριού με βεντάλιες και λουλούδια.

Θα είναι στολισμένο με 70.000 γαρύφαλλα και αρκετά ακόμα λουλούδια που θα σχηματίζουν διάφορες άνθινες συνθέσεις. Από εκεί και πέρα ο Νεκτάριος Σαρηγιάννης έχει κατασκευάσει ένα άρμα κωμικό που σατιρίζει το φαινόμενο της κοινωνικής διαδικτύωσης και τον εθισμό στα social media, ενώ ο Δημήτρης Τζουμάνης έχει σχεδιάσει ένα καλλιτεχνικό άρμα, με θέμα τις καρναβαλικές μάσκες.

Εκτός αυτών στο καρναβάλι των μεγάλων θα υπάρχει και ένα ακόμα άρμα για το περιβάλλον και την ανακύκλωση από την Γεωργία Οικονόμου. 


Τι θα δούμε στο καρναβάλι των μικρών

Πλούσια θα είναι για φέτος η δράση του καρναβαλικού συνεργείου και στο καρναβάλι των μικρών, με τις περισσότερες από τις κατασκευές να είναι έτοιμες και να περιμένουν την παρέλαση στις 23 Φεβρουαρίου, στην κορύφωση του καρναβαλιού των παιδιών για να τα δούμε στους δρόμους της Πάτρας.

Στο καρναβάλι των μικρών θα δούμε συνολικά τρία καινούργια άρματα.Ο Γάτος του Νεκτάριου Σαρηγιάννη, ο Μικρός Πρίγκιπας του Τάκη Τσαϊλάκη και την Μαγική Πτήση του Παντελή Χατζόπουλου. Όλα τους έχουν ένα μήνυμα για να περάσουν στους μικρούς καρναβαλιστές και είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν τα παιδιά, με το χρώμα, την τέχνη και την έμπνευση των τεχνιτών του καρναβαλικού συνεργείου. 

Παράλληλα, με τα τρία αυτά καινούργια άρματα του καρναβαλιού των μικρών θα δούμε στην παρέλαση και πέντε συνολικά άρματα από τα παλιότερα καρναβάλια, τον Τοσοδούλη, τον Καρναβαλάκο, το Ζουζούνι, τον Σκυλάκο και το Κάστρο, στα οποία έχουν γίνει εργασίες συντήρησης και ανασκευής. 

Όλα αυτά, σε μία χρονιά που το καρναβαλικό συνεργείο έχει λιγότερα άτομα από ποτέ, έχει ήδη κατασκευάσει νέους καρναβαλικούς μπάστακες και βοήθησε σημαντικά και στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Με λίγα λόγια το καρναβαλικό συνεργείο φέτος έδωσε τον καλύτερο του εαυτό.