Ο Αλέξης Γεωργούλης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Λίγο πριν τον δούμε και πάλι στο YFSF, ο ηθοποιός μίλησε για το show και όσα ξεχωρίζει σε αυτό. Ακόμη, αναφέρθηκε στα ψευδή δημοσιεύηματα, και όσα ανυπόστατα έχουν γραφτεί κατά καιρούς, όπως αναφέρει το tv έθνος.

Να ξεκινήσουμε με το « Αμφιταλαντεύτηκες να είσαι και φέτος μέλος της κριτικής επιτροπής του σόου;

Έβαλα τα δεδομένα και τα εξέτασα. Τα υπέρ και τα κατά. Τα θετικά πλειοψήφησαν. Αυτό το σόου του ΑΝΤΙ είναι ένα από το καλύτερα στην ελληνική τηλεόραση. Δεν υπάρχει κανιβαλισμός. Δεν είναι αρένα. Υπάρχει ευγενής άμιλλα μεταξύ ίων συμμετεχόντων, με μεγάλο σεβασμό μεταξύ τους. Το «YFSF» είναι ποιοτική τηλεόραση. Γιατί αν δεις ελληνική τηλεόραση από το πρωί μέχρι το βράδυ και στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία υπάρχουν αιμοβόρα συναισθήματα. Κιτρινίλα για να ανέβουν τα νούμερα Αγάπησα το «YFSF» και έτσι με μεγάλη ευκολία κάνω τη δεύτερη σεζόν. Εμένα και μέσα από το πρίσμα της πολιτικής μου ταιριάζει. Το «YFSF» δεν είναι σκουπίδι, είναι καλή, διασκεδαστική τηλεόραση.

Σε στενοχώρησαν τα αρνητικά σχόλια για τη συμμετοχή σου;

Με στενοχωρεί πως υπάρχει ένας πόλεμος που θυμίζει ποδόσφαιρο. Τι εννοώ; Βλέπεις φιλάθλους που χάνει η ομάδα τους, είναι κακή και εκφράζονται με συνθήματα κατά του αντιπάλου, μόνο και μόνο για να εκτονωθούν. Χωρίς να τους ενδιαφέρει αν βλέπουν καλό ποδόσφαιρο. Αυτό γίνεται και στην πολιτική, με τα νομοσχέδια, τα οποία, όταν ένα κόμμα είναι αντιπολίτευση τα καταψηφίζει και ως κυβέρνηση τα προτείνει η ίδια. Ε, ήρθε η ώρα να το λουστώ και εγώ. Στη λογική του «είτε υπάρχουν επιχειρήματα είτε όχι, εγώ θα σε κατηγορήσω».

Υπήρξαν και κριτικές από φιλικά μέσα ενημέρωσης και αρθρογράφους στον ΣΥΡΙΖΑ... Τις διάβασες;

Κάποιες ήταν καθαρά προσωπικές απόψεις. Δεν ξέρω τι σχέση έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπω πώς αντιμετωπίζουν εμένα. Εγώ δεν είχα ποτέ θετικές ή αρνητικές σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης, πέραν μίας περίπτωσης που είχα κάνει πριν από χρόνια και μήνυση. Μια κίτρινη φυλλάδα είχε βγάλει ότι συμμετείχα σε ταινία πορνό και είχαν μάλιστα κάνει και φωτομοντάζ σε φωτογραφία.

Έκανες λόγο στην ανακοίνωση σου για «κανιβαλισμό». Θέλω να μου εξηγήσεις γιατί το εισέπραξες έτσι...

Με τα social media και τη γρήγορη διάδοση της πληροφορίας έχουμε μια μεγάλη ευκολία να ρίχνουμε δηλητήριο. Το ρίξαμε, εκτονωθήκαμε, φεύγουμε και το ξεχνάμε. Σαν φαινόμενο όμως αυτό γίνεται συνήθεια. Να σαρκάζουμε, που επί της ουσίας όμως τρολάρουμε. Και μετά έρχεται το μπούλινγκ. Το επόμενο στάδιο είναι ο κανιβαλισμός. Προϋπάρχει μια ιστορία πάνω σε αυτό στην περίπτωση μου. Πετούν τη λάσπη τους χωρίς να τεκμηριώνουν τίποτα. Τώρα δεν φτάσαμε οε κανιβαλισμό, αλλά μέσα σε ένα 24ωρο ακούστηκαν τόσα που ήταν αβάσιμα. Επεσαν να με φάνε.

Πράγματι, όπως είπες και στην ανακοίνωση σου, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο και είχες πει πως θα συνεχίσεις να ασχολείσαι με το επάγγελμα σου. Μήπως όμως υπάρχει ένα ουσιαστικό ασυμβίβαστο; Πώς το εννοώ: ότι δεν είναι η θέση ενός ευρωβουλευτή να κάθεται στα έδρανα ενός τάλεντ σόου και να κρίνει τους διαγωνιζόμενους...

Για να το κάνω σημαίνει ότι είναι. Οι ευρωβουλευτές είναι κάτι άλλο από άνθρωποι της κοινωνίας; Εκπροσωπούν κάτι άλλο από την κοινωνία; Ο κόσμος που με εξέλεξε ήξερε ποιος ήμουν. Ο κόσμος που με ψήφισε δεν πρέπει να εκπροσωπηθεί και εκεί; Γιατί θα πρέπει να αλλάξω σύμφωνα με κάποιους που ψήφισαν κάποιους άλλους και να γίνω σαν αυτούς; Και οχι να είμαι ο εαυτός μου; Ευρωβουλευτής δήλωσε εισοδήματα 1,5 εκατ. ευρώ από εξωκοινοβουλευτικές δραστηριότητες, καθώς ήταν παίκτης πόκερ. Δεν έκατσε κριτής σε ένα οικογενειακό τάλεντ σόου. Αυτή είναι η δύναμη της δημοκρατίας. Εκπροσωπούνται όλοι. Δεν θα αλλάξω τη ζωή μου, ούτε θα πάρω απόσταση από τον κόσμο. Δεν είμαι υποκριτής. Πεντακόσιοι τριάντα ευρωβουλευτές έχουν εξωκοινο­βουλευτικές δραστηριότητες.