Ο Κωνσταντίνος Τσιάρας κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο τα ονόματα των υποψηφίων για την κάλυψη της θέσης προέδρου και ενός αντιπρόεδρου στο ΣτΕ.

Κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας κατάθεσε τα ονόματα των δικαστών οι οποίοι είναι υποψήφιοι για την κάλυψη της κενής θέσης του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την παραίτηση της Αικατερίνης Σακελλεροπούλου, λόγω της ανάληψης των καθηκόντων της στο αξίωμα της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, όπως και για την κάλυψη μίας θέσης αντιπροέδρου του ΣτΕ.

Αναλυτικότερα, για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, υποψήφιοι είναι οι αντιπρόεδροι Αθανάσιος Ράντος, Μαίρη Σάρπ, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και Δημήτρης Σκαλτσούνης.

Παράλληλα, για τη θέση του αντιπροέδρου υποψήφιοι είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας: Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Τσιμέκας, Σπυρίδων-Κωνσταντίνος Μαρκάτης και Παναγιώτα Καρλή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τήρησε την επετηρίδα στα ονόματα των υποψηφίων που θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα περάσουν από συνέντευξη από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και εν συνεχεία ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τα πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις.