Σε χρόνο - «ρεκόρ», μετά την κατάθεση της προσφυγής κατά του αντικαπνιστικού νόμου, ορίστηκε η δικάσιμος στο ΣτΕ.

Κατά του αντικαπνιστικού νόμου είχε προσφύγει στο ΣτΕ το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ). Το ΠΑΣΚΕΔΙ ζητά να αποσυρθεί ο αντικαπνιστικός νόμος υποστηρίζοντας ότι προκύπτουν παραβιάσεις «του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της εν γένει επαγγελματικής ελευθερίας, με παράβαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με τα προστατευόμενα δικαιώματα καθώς και με παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με το ύψος των επιβληθέντων προστίμων.»

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας πέρασε στην αντεπίθεση, διαμηνύοντας ότι δεν θα γίνει ανεκτό κανένα «παράθυρο» στον αντικαπνιστικό νόμο, όπως οι λέσχες καπνιστών.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ, στην ανακοίνωσή του για τον αντικαπνιστικό νόμο, γνωστοποιεί ότι η υπόθεση πήρε δικάσιμο στο ΣτΕ για τις 20 Μαρτίου, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Είναι καιρός πλέον, ολόκληρος ο κλάδος, αλλά και τα εκατομμύρια καταναλωτών, καπνιστές και μη καπνιστές, να λειτουργήσουν σε ένα φιλόξενο πλαίσιο για όλους. Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία δεν χωρούν ακόμα έναν διχασμό» σημειώνει στη συνέχεια το ΠΑΣΚΕΔΙ για τον αντικαπνιστικό νόμο.

Το Σωματείο τονίζει ότι δεν ζητά την κατάργηση του αντικαπνιστικού νόμου, ούτε παίρνει το μέρος των καπνιστών. «Είμαστε με την εφαρμογή ενός δίκαιου πλαισίου, που προστατεύει ΚΑΙ τη δημόσια υγεία ΚΑΙ τους επιχειρηματίες, δίνοντας μεγαλύτερες δυνατότητες στην έννοια του “επιχειρείν”» προσθέτει. Καταλήγοντας, το ΠΑΣΚΕΔΙ καλεί όλους τους επιχειρηματίες της εστίασης να συμμετάσχουν στην ομαδική προσφυγή κατά του αντικαπνιστικού νόμου στο ΣτΕ, μέσα από την ειδική ενότητα που έχει στην ιστοσελίδα του.