Τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής με το θέμα του καθαρισμού του χώρου της πρώην Αμιαντίτ στο Δρέπανο, με τους κατοίκους της περιοχής να βλέπουν ότι παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που έχουν παρθεί από τους αρμοδίους, το πρόβλημα παραμένει. 

Ο καρκινογόνος αμίαντος παραμένει διάσπαρτος στον χώρο, αποτελώντας έναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την έγκριση των εργασιών για τη συλλογή και την απομάκρυνση των αποβλήτων του πρώην εργοστασίου και το θέμα παραμένει στάσιμο, με τους κατοίκους να ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, έχοντας τη στήριξη της δημοτικής αρχής στον αγώνα που είναι να ξεκινήσουν. 

Σύμφωνα με τους ίδιους ο νόμος και το δίκαιο είναι μαζί τους αφού σε εκκρεμότητα παραμένει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ζητούσε από τους συνιδιοκτήτες του κτιρίου, την τράπεζα και τον ιδιώτη Πατρινό επιχειρηματία, να προχωρήσουν στην άμεση απομάκρυνση του αμιάντου. Η απόφαση αυτή είναι στον αέρα από το καλοκαίρι του 2017 και καμία από τις δύο πλευρές μέχρι ώρας δεν έχει κάνει κάτι. 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση από την μεριά της έχει επιβάλει μία σειρά από πρόστιμα στους ιδιοκτήτες του κτιρίου, όμως αυτό δεν δείχνει να τους δίνει κίνητρα για να πράξουν. Ο χώρος παραμένει έτσι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και θα πρέπει να καθαριστεί και να περιφραχτεί άμεσα. Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής ο δήμος εξακολουθεί να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για το όλο θέμα. 

Το ίδιο γίνεται τόσο για την περιοχή του Αγίου Νεκταρίου και τις στέγες των Εργατικών Κατοικιών που είναι γεμάτες από αμίαντο, αλλά και για τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ που είναι και αυτές με αμίαντο στην στέγη τους. Για τα θέματα αυτά χρειάζεται να γίνουν ειδικές μελέτες και να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε πρωτοβουλίες για να υλοποιηθούν τα σχέδια που υπάρχουν για την απομάκρυνση του επικίνδυνου υλικού.