Η κυβέρνηση δεν ανοίγει ζήτημα ωραρίου των καταστημάτων τις Κυριακές είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να δίνουμε μάχες οπισθοφυλακής. Ταξιδεύουμε, ξέρουμε τι ισχύει σε άλλες χώρες».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα σχετικά με την υπουργική απόφαση για τη λειτουργία τις Κυριακές συγκεκριμένων εμπορικών κέντρων στα Σπάτα Αττικής, ο υπουργός υπογράμμισε ότι το ωράριο των καταστημάτων καθορίζεται βάσει του νομοθετικού πλαισίου που καθόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2017.

Ας μην τσακωνόμαστε κ.Σακοράφα

«Ας μην τσακωνόμαστε. Θέλουμε να δείξουμε πως η κυβέρνηση είναι φιλική,  στους επενδυτές, χώρα" τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Αν κάποιος θέλει να έρθει να επενδύσει και δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ένα θέμα. Θέλουμε να δείξουμε πως έχουμε κράτος δικαίου».«Να δείξουμε στους ξένους ότι είμαστε φιλική επιχειρηματικά χώρα»
Στην κριτική της κ. Σακοράφα του Μέρα25 για το ωράριο τις Κυριακές υπογράμμισε ότι αφορά την περίοδο Μάρτιο-Οκτώβριο , ενώ μιλώντας συγκεκριμένα για τα Σπάτα, σημείωσε ότι στην περιοχή  υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση τις Κυριακές και από εγχώριο τουρισμό. Ενώ είναι ανοιχτά ήδη τα μεγάλα καταστήματα της περιοχής του αεροδρομίου. «Δηλαδή αυτά να είναι ανοιχτά και τα άλλα που είναι λίγο πιο μακριά όχι; Δηλαδή κ.Σακοράφα με όλο τον σεβασμό γιατί είστε από τους πιο διαβασμένους βουλευτές, θα μπορούσε κανείς να σας κατηγορήσει ότι εξυπηρετείτε τα συμφέροντα αυτής της περιοχής και όχι της άλλης; Δηλαδή μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό από την ανάποδη; Εκεί που μαζεύετε πολύς κόσμος πρέπει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές τα καταστήματα».

Σε άλλο σημείο της απάντησής του ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι άλλο η προσωπική του ιδεολογία για το ωράριο των καταστημάτων και άλλο η υπουργική ιδιότητα και τα καθήκοντά του.