Ανοιχτή ξενάγηση, στο πλαίσιο της λειτουργίας έκθεσης - αφιέρωμα στο έργο του Γρηγόρη Παπαθεοδώρου από τον αγιογράφο – καθηγητή αγιογραφίας, επιμελητή της έκθεσης, Πέτρο Λαμπρινάκο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 7.00 το απόγευμα, στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών (Μαιζώνος 110).

 Στη διάρκεια των ξεναγήσεων το κοινό θα έρθει σε επαφή με έργα του ζωγράφου, χαρακτηριστικής τεχνοτροπίας και εκφραστικής ικανότητας, ο οποίος εμπνέει και τη νέα γενιά καλλιτεχνών, όχι μόνο με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε και το ύφος που έδινε στα έργα του, αλλά περισσότερο με τη σεμνότητα και ταπεινότητα που χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα τη ζωή του. Αναζήτησε διαρκώς νέους δρόμους στη ζωγραφική και καθιέρωσε νέες τεχνοτροπίες που ξεπηδούν από τους πίνακές του χειμαρρώδεις, κάνοντας τα έργα του μοναδικά.

Η έκθεση ξεκίνησε στις  20 Δεκεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει έως τις 22 Φεβρουαρίου 2020, ενώ ο κύκλος των ανοιχτών ξεναγήσεων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 7.00 το απόγευμα με την παρουσία του κουαρτέτου εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.