Έχει μια μεσογειακή ομορφιά και μία θετική αύρα που σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους στην επιλογή της.

Η νέα Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, η Μαρία Κυριακοπούλου, δείχνει να είναι όμως ένα κορίτσι που δεν ξεχωρίζει μόνο για την εξωτερική του ομορφιά. Ευγενική, καλλιεργημένη, μια προσωπικότητα που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, έτσι και αλλιώς. 

Η σημερινή φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι άλλωστε μία αυθεντική καρναβαλίστρια, ένα κορίτσι που βγαίνει κάθε χρόνο στο καρναβάλι συνεχώς, από τότε που ήταν μόλις 10 ετών, ως μαθήτρια στην Δ' τάξη του Δημοτικού. Μεγάλωσε, δηλαδή, μαζί με το καρναβάλι και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή. 

"Η ιδέα της βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού, πάντοτε υπήρχε μέσα στο μυαλό μου και με συνέπαιρνε, όπως όλη αυτή η ατμόσφαιρα του καρναβαλιού στο οποίο συμμετέχω από μικρή, από τότε που έβγαινα στο Παιδικό Καρναβάλι.

Τα δύο χρόνια που τελείωσα το σχολείο η ιδέα αυτή ωρίμασε μέσα μου και αποφάσισα να υποβάλλω την αίτηση. Ο ρόλος της είναι ιδιαίτερος σε αυτό που λέμε Πατρινό Καρναβάλι και μου άρεσε από μικρή" τονίζει η ίδια μιλώντας στου patrasevents.gr. 

Ποιος είναι όμως για την Μαρία Κυριακοπούλου ο ρόλος της βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού; "Για μένα είναι η πρέσβειρα του Πατρινού Καρναβαλιού. Ο ρόλος της είναι να ξεσηκώσει τον κόσμο με την παρουσία της και το κέφι της, να επικοινωνήσει μαζί του και να περάσει προς τα έξω το μήνυμα της μεγάλης γιορτής, αλλά και το δικό της μήνυμα, προβάλλοντας την πόλη, αλλά και το καρναβάλι". 


Το άρμα της και το... φυλακτό για τον αρνητισμό

Η Πατρινή φοιτήτρια με την μεσογειακή ομορφιά πήγε ήδη στο Καρναβαλικό Συνεργείο στο Πετρωτό και είδε από κοντά το άρμα πάνω στην οποία θα την  δούμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μιλάει μάλιστα για αυτό με τα καλύτερα λόγια. "Ο Νίκος Λιβάνης έχει κάνει μία εξαιρετική δουλειά. Είναι ένα άρμα που έχει υπέροχα στοιχεία όπως τον ήλιο και το φεγγάρι, αλλά και μία ξεχωριστή μυθολογική ύπαρξη που έχει κεντρικό ρόλο στην όλη σύνθεση και στο μήνυμα που περνάει προς τα έξω". 

Η νεαρή Βασίλισσα δεν θέλει να πει πολλά γιο το άρμα αφού τα περισσότερα τα φυλάει μαζί με τους διοργανωτές ως έκπληξη για το κοινό και τους καρναβαλιστές. "Δεν θα είμαι ακριβώς νεράιδα" τονίζει. "Θα είμαι κάτι σαν το δεξί χέρι της μυθολογικής ύπαρξης, σαν φυλακτό θα έλεγα που διώχνει την αρνητική αύρα και τον αρνητισμό". 


Πήγε με πίστη στον εαυτό της και με θετική αύρα

Σύμφωνα με τα όσα έχουν λεχθεί σε ανεπίσημο επίπεδο αφού φέτος η επιτροπή κράτησε καλά κλειστά τα χαρτιά της για το θέμα της Βασίλισσας, η Μαρία Κυριακοπούλου, ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή ανάμεσα στις υποψήφιες και επιλέχθηκε ομόφωνα. "Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που έπαιξε βασικό ρόλο στην επιλογή μου και ίσως να μην το μάθω ποτέ. 

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι πήγα για συνέντευξη έχοντας πίστη στον εαυτό μου, με θετική αύρα και θέλοντας πολύ να γίνω η φετινή Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού" τονίζει. Για τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού το καρναβάλι δεν είναι μόνο διασκέδαση, αλλά και τέχνη και αυτό θα προσπαθήσει να προσδώσει στον ρόλο της.

"Το καρναβάλι είναι δημιουργία και τέχνη, δεν είναι μόνο αυτό το επιφανειακό που βλέπουμε, αλλά υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που εργάζονται για αυτό. Σίγουρα θα πρέπει να προβάλλουμε τη τέχνη και αυτή την πτυχή του Πατρινού Καρναβαλιού".


Καρναβαλίστρια και ραδιοφωνική παραγωγός

Πέρα από φοιτήτρια και καρναβαλίστρια, η Μαρία Κυριακοπούλου, είναι και ραδιοφωνική παραγωγός, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών, τον UoP Fm, έχοντας μαζί με την Δέσποινα Παχάκη, τη δική της εκπομπή, τις "Ραδιοενέργες". 

Μια εκπομπή που κάθε Παρασκευή, 4 με 5 το απόγευμα, είναι στον "αέρα" και στα ερτζιανά, παίζοντας κυρίως ελληνική και ξένη ροκ, αλλά και έντεχνα. "Αγαπούσα από μικρή τη μουσική και ήταν πάντοτε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου" τονίζει η ίδια.

"Η εκπομπή αυτή είναι ουσιαστικά ένα ραδιοφωνικό μαγκαζίνο που επιμελούμαι μαζί με τη Δέσποινα, με αγάπη και μιλάει για διάφορα θέματα, τόσο της επικαιρότητας, όσο και με θέματα που έχουν να κάνουν με τη τέχνη, με το θέατρο και το σινεμά, αλλά και γενικότερα με ζητήματα που απασχολούν τους νέους". 

Είναι ίσως το πρώτο της βήμα για να ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία; "Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω, ούτε είμαι σε θέση να ξέρω, αν έχω τέτοιες δυνατότητες για να ανταποκριθώ. Γνωρίζω όμως ότι μου αρέσει το ραδιόφωνο, το αγαπάω και θα ήθελα στο μέλλον να ασχοληθώ ακόμα περισσότερο μαζί του". 


Το μήνυμα της προς τους καρναβαλιστές

Όσο για το μήνυμα της στους καρναβαλιστές; "Εύχομαι σε όλους να περάσουμε ένα όμορφο καρναβάλι, να διασκεδάσουμε και να πάρουμε δύναμη μέσα από αυτή την γιορτή για την καθημερινότητα μας, ξεφεύγοντας από τα προβλήματα, όμως ταυτόχρονα, ελπίζω να τηρηθεί το μέτρο και να αποφύγουμε καταστάσεις που δεν μας τιμούν σε ατομικό και σε κοινωνικό επίπεδο και κατ' επέκταση δεν κάνουν καλό σε αυτό που ονομάζουμε Πατρινό Καρναβάλι". 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Μαρία Κυριακοπούλου ήδη ξεκίνησε τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις στα αθηναϊκά κανάλια για την προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού, βγαίνοντας την Τετάρτη στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star, στην ΕΡΤ, ενώ το πρωί της Πέμπτης μίλησε στο Happy Day και στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Θα ακολουθήσουν και άλλες εμφανίσεις το επόμενο διάστημα, ενώ θα είναι παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις, στους χορούς και στα events που έχουν να κάνουν με τη μεγάλη αυτή γιορτή της Πάτρας και της Ελλάδας