Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Βασιλικής Σκλιμπόσιος, ταμία του ΔΣ της Παναχαϊκής Φιλανθρωπικής Ένωσης Παλαιών Πατρών Γερμανός, που δραστηριοποιείται στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας από τους εκεί Πατρινούς, με την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή.

Η Βασιλική Σκλιμπόσιος συνοδευόταν από τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και αρχηγό αποστολής, που φιλοξενήθηκε από την Ένωση στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες 2014 στο Σίδνεϋ.


Αφορμή της επίσκεψης ήταν η διοργάνωση των δυο καρναβαλικών χορών που θα πραγματοποιηθούν από τους Πατρινούς της Αυστραλίας την Τσικνοπέμπτη και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στο Σίδνεϋ, που θα έχει όπως κάθε χρόνο εδώ και 40 χρόνια μνήμες, χρώμα και ατμόσφαιρα του Πατρινού Καρναβαλιού με χορό, μουσική και εμφάνιση καλλιτεχνικών σχημάτων.

Τα έσοδα από τον φετινό χορό του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου θα διατεθούν για τη στήριξη των ελληνικών οικογενειών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, αφού πολλές οικογένειες των εκεί Πατρινών ήταν από τις πληγείσες. Επίσης ο φετινός χορός θα περιλαμβάνει και εκθεσιακό κομμάτι προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού.

Για τις ανάγκες αυτές η πρόεδρος Ήρα Κουρή πρόσφερε στην Βασιλική Σκλιμπόσιος κάποια αναμνηστικά δώρα του Πατρινού Καρναβαλιού μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς της Πάτρας και του Καρναβαλιού μας στους Πατρινούς, που βρίσκονται στην μακρινή ήπειρο και στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα του Πατρινού Καρναβαλιού για τη χαρά της ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παναχαϊκή Φιλανθρωπική Ένωση Παλαιών Πατρών Γερμανός (πρόεδρος η επίσης Πατρινή Κατερίνα Βέτσικας) συμμετέχει με περίπτερο για το Πατρινό Καρναβάλι σε έκθεση που πραγματοποιείται με συμμετοχή πολλών χωρών κάθε χρόνο στο λιμάνι του Σίδνεϋ, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης δίπλα στη διάσημη Όπερα του Σίδνεϋ.