Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, στις 8μ.μ. η διακεκριμένη πιανίστα Μαρία Ευστρατιάδη θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου στην Αίθουσα Συναυλιών της “Φιλαρμονικής”, τιμώντας το έτος Μπετόβεν.

Το έτος 2020, σε όλη την Ευρώπη θα εορταστούν τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν. Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών πρωτοστατεί στην Πάτρα, διοργανώνοντας ρεσιτάλ πιάνου, με την Μαρία Ευστρατιάδη, με τις Σονάτες έργο 31 αρ. 1 σε σολ μείζονα, αρ. 2 σε ρε ελάσσονα και αρ.3 σε μι ύφεση μείζονα.

Η Μαρία Ευστρατιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε το δίπλωμά της με το πρώτο βραβείο και ειδική διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της στην “Hochschulefür Musik, Theater und Medien” στο Ανόβερο της Γερμανίας, από όπου αποφοίτησε με άριστα και διάκριση επίσης. Έχει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας.


Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία. Έχει ηχογραφήσει για την ελληνική, τη γερμανική και την ουγγρική ραδιοφωνία. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Ορχήστρα Ακαντέμικα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Έχει συνεργαστεί επίσης με το κουαρτέτο εγχόρδων “Αέναον”.

Η δισκογραφική της δραστηριότητα περιλαμβάνει έργα J.S. Bach, C.Ph.E. Bach, W.A. Mozart, Γιάννη Ιωαννίδη και J. Brahms.

Οι ηχογραφήσεις της με όλες τις σονάτες για πιάνο και δύο κοντσέρτα (KV 271 και KV 453) για πιάνο και ορχήστρα του W.A. Mozart, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Δωματίου της Μουσικής Εταιρείας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιωαννίδη, τιμήθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Η Μαρία Ευστρατιάδη είναι έφορος της σχολής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών.

Η είσοδος στο ρεσιτάλ είναι ελεύθερη και παρακαλούμε να τηρηθεί η ώρα έναρξης.
Για περισσότερες πληροφορίες: Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, τηλ. 2610-277740 και www.fe-odeiopatron.gr