Με την ενεργητική παρουσία και συμπαράσταση εκατοντάδας και πλέον συμπολιτών μας, φίλων του Συλλόγου, μελών του Συλλόγου και βέβαια όλων πιστών φίλων της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Φίλων της Ορχήστρας μέσα σε μια ονειρεμένη και καλλιτεχνικά φορτισμένη ατμόσφαιρα από τις μελωδίες των Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη  Λάγιου και Μάνου Χατζιδάκι.

Οι μουσικοί της Ορχήστρας, που φέτος συμπληρώνει 35 χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς ανελισσόμενης  καλλιτεχνικής δημιουργίας, με την απαράμιλλη τεχνική και μουσική τους κατάρτιση, με το πηγαίο εθελοντικό κέφι τους μα πιο πολύ με το ήθος και το πάθος τους για προσφορά στον Πολιτισμό έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αποδίδοντας με μοναδική απόδοση τα μουσικά αριστουργήματα που ακούστηκαν.

Στους άνετους χώρους των εγκαταστάσεων του «Πάρκου Ειρήνης» μέσα στο μαγευτικό περίβολο του Πανεπιστημίου Πατρών,  με σχεδόν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και με άρτια διοργάνωση της φιλοξενίας από το Patras Catering του κ. Γιάννη Ζαχαρόπουλου η εκδήλωση ξεκίνησε με τους καλλίτερους οιωνούς.

Παραβρέθηκαν: 

O Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων 

 κ. Κώστας Παπαφιλίππου και το μέλος του Δ.Σ. κ. Ανδρέας Μάζης

Η Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού κ. Ειρήνη-Ήρα Κουρή

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κ. Κώστας Μάρκου 

Η βοηθός Δημάρχου Πατρέων και Δημοτ. Σύμβουλος κ Ρένα Γκέστα

Ο Δημοτ. Σύμβουλος κ. Νίκος Τζανάκος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «ΠΑΤΡΑ: η δική μας πόλη»

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Ανδρέας Καράβολας

Ο πρώην Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ.Νικ.Κωστόπουλος

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων και μέλος του Δ.Σ. ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Μαριάννα Σταματιάδου

Ο Πρόεδρος της Κίνησης « ΠΡΟΤΑΣΗ» κ. Ανδρέας Σαμοθρακίτης

Ο Πρόεδρος του «Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  Εγλυκάδας» κ. Γ. Κυπριανός

Ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου των Εργαζομένων του ΟΤΕ Πάτρας  κ. Ηλίας Ψυχογιόπουλος

Η εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πάτρας κ. Τσόκλα

Ο εκπρόσωπος της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ κ. Γ. Βασιλακόπουλος

Η εκπρόσωπος της Κίνησης για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Προσφύγων και των Μεταναστών κ. Εύη Κεφάλα

Η εκπρόσωπος του Μορφωτικού Συλλόγου Κυριών κ. Ντίνα Πεταλά

Η εκπρόσωπος των «Πεζοπόρων Πάτρας» κ. Αγγελική Αγγελακοπούλου

Επίσης οι φίλοι και συνεργάτες της Ορχήστρας:

κ. Θοδωρής Αμπαζής – Σκηνοθέτης και Συνθέτης και 

κ. Αννυ Ονουφρίου – Ερμηνεύτρια


Επίσης διαβάστηκαν τα μηνύματα και οι ευχές του κ. Νίκου Ζαγούρα, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και του κ. Νίκου Δούρου, Προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας, που δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες στην εκδήλωση.

Με το συντονισμό της εκδήλωσης από την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου  Γεωργία Θεοδωροπούλου και την παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. ευχήθηκαν στην Ορχήστρα και τους παρευρισκόμενους, ο Πρόεδρος Γιώργος Ζεππάτος που αναφέρθηκε δι’ ολίγων στη δραστηριότητα του Συλλόγου που φέτος συμπληρώνει 5 χρόνια νόμιμης και επιτυχούς λειτουργίας και εκ μέρους της Ορχήστρας η καλλιτεχνική διευθύντρια και μαέστρος Βάγια Ζεππάτου. 

Η συγκίνηση όλων των παρευρισκομένων ανέβηκε στο «ζενίθ» όταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Ζεππάτος ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου και τη συνηγορία της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Ορχήστρας να τιμηθεί για τη συνεχή, μοναδική, ανιδιοτελή και υποδειγματική προσφορά του στην Ορχήστρα ο κ. Αλέξης Καλύβας που είναι το μοναδικό μέλος της Ορχήστρας που συμμετέχει ενεργά από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της μέχρι σήμερα. Η απονομή αναμνηστικής πλακέτας ήταν το λιγότερο που μπορούσε και έπρεπε να κάνει ο Σύλλογος Φίλων  της Ορχήστρας. Ο τιμώμενος απεδέχθη συγκινημένος την πλακέτα και οι παρευρισκόμενοι όρθιοι του απέδιδαν τιμή καταχειροκροτώντας τον. 

Μετά την εντυπωσιακή εκτέλεση επτά μοναδικής ενορχήστρωσης μελωδιών από την Ορχήστρα , μέσα σε πνεύμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, ακολούθησε το κόψιμο της πίτας και η κατάθεση ευχών και συγχαρητηρίων από όλους τους εκπροσώπους των παρόντων φορέων. 

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή και υπόσχεση όλων των παρευρισκομένων να είναι το συντομότερο δυνατόν πάλι μαζί για να απολαύσουμε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες της «αγαπημένης» μας Ορχήστρας.