Συστατικά
  • 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 σκελίδα πιπέρι καγιέν
  • 1 σκελίδα μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα για μαρινάρισμα
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • 200 γραμμάρια τυρί mozzarella
  • 4 φλιτζάνια ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε μία κατσαρόλα, βράζεις το νερό, το βούτυρο και το αλάτι. Προσθέτεις το αλεύρι και αμέσως μειώνοντας τη φωτιά, σε μέτρια επίπεδα, ανακατεύοντας παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις πάρει την υφή ζύμης, απομακρύνεις από το μάτι.
  • Μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα μπολ. Αφήνεις να κρυώσει (όχι, όμως, πολύ) για 5 – 7 λεπτά. Προσθέτεις το αυγό, το πιπέρι καγιέν και το μαύρο πιπέρι.
  • Με μία σπάτουλα, ανακατεύεις προσεκτικά, για να δημιουργηθεί συμπαγής ζύμη.
  • Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις να κρυώσει για μία ώρα.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμειγνύεις και ζεσταίνεις τη σάλτσα για μαρινάρισμα, το βαλσάμικο και τη ρίγανη για περίπου 10 λεπτά.
  • Αναμειγνύεις τη σάλτσα, τη ζύμη και τη mozzarella σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Φοράς γάντια και αρχίζεις να δημιουργείς μικρές μπαλίτσες.
  • Σε ένα τηγάνι με καμένο ηλιέλαιο, αρχίζεις να τηγανίζεις τις μπαλίτσες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Τις τοποθετείς σε ένα χαρτί, για να απορροφηθεί το λάδι.
  • Απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr