Tην έναρξη των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στην Ελλάδα, με την Έμμα Στόουν και τον Νταμιέν Μπονάρ, ανακοίνωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ).

Η ταινία θα παρουσιαστεί ως μέρος εικαστικής εγκατάστασης με τη συνοδεία μουσικών συνόλων στις 22, 23, 27 Μαΐου 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάθεση της ΕΛΣ – η πρώτη ήταν στον εικαστικό Νίκο Ναυρίδη- στο πλαίσιο του προγράμματος της «The Artist on the Composer», το οποίο υλοποιεί με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη «ζωντανή» εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Η παραγωγή, το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Λάνθιμου, τα σκηνικά της Άννας Γεωργιάδου, τα κοστούμια του Άγγελου Μέντη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Θοδωρή Μιχόπουλου, το μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη. Executive producer στην Ελλάδα η Ελένη Κοσσυφίδου, executive producer Rebecca Skinner-Superprime Films.

Την επιμέλεια του προγράμματος The Artist on the Composer, συνεπιμελούνται ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης και η διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη.