Αμέσως μετά την επιλογή και την ανάδειξή της ως Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 από την επιτροπή αξιολόγησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας η Μαρία Κυριακοπούλου είχε την πρώτη συνάντησή της με το άρμα της Βασίλισσας, που αποτελεί ιδέα, σχεδιασμό και υλοποίηση του Νίκου Λιβάνη.

Η Μαρία Κυριακοπούλου πήγε στο Καρναβαλικό Εργαστήρι στο Πετρωτό και περιηγήθηκε στα άρματα και τις κατασκευές του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ όπως ήταν φυσικό, την μεγάλη προσοχή και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της έπεσε στο εντυπωσιακό και πολύχρωμο άρμα της Βασίλισσας, που τη θέτει στο επίκεντρο του κύκλου του 24ώρου και από το οποίο θα δώσει τον τόνο της χαράς και της διασκέδασης στις παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου, της κορύφωσης του κεφιού, στη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου και στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού την Κυριακή 1 Μαρτίου.


Βεβαίως οι παρελάσεις δεν θα είναι η μόνη φορά που η Μαρία Κυριακοπούλου θα εμφανιστεί στο Πατρινό Καρναβάλι αλλά θα αφήσει τη χαρούμενη και αισιόδοξη πινελιά της από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις πρώτες περιφερειακές Καρναβαλουπόλεις στην Περιβόλα (Σάββατο 1 Φεβρουαρίου) και στα Δεμένικα (Κυριακή 2 Φεβρουαρίου). Θα ακολουθήσουν εμφανίσεις της στην περιφερειακή Καρναβαλούπολη στην πλατεία Αμπελοκήπων στα Κάτω Συχαινά (Σάββατο 8 Φεβρουαρίου) στις Κεντρικές Καρναβαλουπόλεις στα Υψηλά Αλώνια (Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Φεβρουαρίου) και στη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών (Κυριακή 23 Φεβρουαρίου) στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών, στα Μπουρμπούλια, στα παραδοσιακά δρώμενα της αποκριάς της Τσικνοπέμπτη, στον Χορό του Δημάρχου και σε άλλες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η αγάπη της Μαρίας Κυριακοπούλου για το Πατρινό Καρναβάλι είναι αδιαπραγμάτευτη αφού το Πατρινό Καρναβάλι είναι συνώνυμο της θετικής σκέψης και ενέργειας, της αισιοδοξίας και συνδέεται με τον χορό και τη μουσική, που αποτελούν μεγάλες της προτιμήσεις. Άλλωστε εκτός από φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, η Μαρία Κυριακοπούλου είναι ραδιοφωνική παραγωγός του Up FM 103.7 και από τις ραδιοφωνικές της εκπομπές βρίσκει διέξοδο το πάθος της για τη μουσική.

Η πρώτη μνήμη της από το Πατρινό Καρναβάλι είναι όταν συμμετείχε στην παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών μέσω του γκρουπ του δημοτικού της σχολείου, ενώ θεωρεί ότι το Καρναβάλι μας είναι μια σπουδαία μορφή τέχνης, που είναι άμεσα συνυφασμένη με την πόλη μας και είναι εγγεγραμμένη στο DNA των Πατρινών. Όσο για τη θέση της Βασίλισσας που πλέον κατέχει, ήταν όνειρό της από τη μικρή ηλικία της και πίστευε μέσα της πως κάποια στιγμή η ώρα να ανέβει στο άρμα αυτό θα ερχόταν. Αυτή λοιπόν η στιγμή ήρθε και η Μαρία Κυριακοπούλου είναι έτοιμη να κερδίσει τις εντυπώσεις με την ομορφιά και την προσωπικότητά της.