Ο Άλκης Στέας είναι ένα σύμβολο πλέον για το Πατρινό Καρναβάλι

Ένας άνθρωπος που η παρουσία του σε αυτή την γιορτή μπορεί να έχει περάσει στην ιστορία, αλλά θα μείνει πάντα διαχρονική, έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα στον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού για τον τρόπο που το παρουσίαζε τόσο στις παρελάσεις, όσο και στα παιχνίδια του Κρυμμένου Θησαυρού. 

Βλέπετε, ο μεγάλος αυτός παρουσιαστής δεν ερχόταν στην Πάτρα απλά και μόνο για τις παρελάσεις. Το διάστημα του καρναβαλιού η Πάτρα γινόταν η πόλη του, ζούσε στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ερχόταν σε επαφή με τον κόσμο και τους καρναβαλιστές.

Αφομοίωνε το κλίμα και την ατμόσφαιρα αυτής της γιορτής γιατί ήξερε ότι μόνο έτσι θα μπορούσε να την αναδείξει, όταν ερχόταν η στιγμή των παρελάσεων και μεταφερόταν η εικόνα από τους δείκτες της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα. 

Δεν γκρίνιαζε, δεν μιλούσε για τα παράπονα και τις ελλείψεις, αλλά αναδείκνυε ένα πνεύμα ενότητας για αυτή την πόλη, σε ότι είχε να κάνει τουλάχιστον με τη διοργάνωση. Ο Άλκης Στέας ήταν μοναδικός για το Πατρινό Καρναβάλι και έτσι θα μείνει, όσο χρόνια και αν περάσουν.

Μακάρι να υπήρχε ένας Στέας στις μέρες μας, ίσως τώρα που υπάρχει έλλειψη καρναβαλικής παιδείας από τους νέους καρναβαλιστές, ίσως τώρα που το καρναβάλι της Πάτρας ανταγωνίζεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο άλλα καρναβάλια της χώρας, αυτή η γιορτή να τον είχε περισσότερο ανάγκη από ποτέ. 

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο από τον τρόπο που παρουσίαζε το καρναβάλι της Πάτρας το 1989:


Αλκης Στεας Μεγαλη Παρελαση 1989 (Patras Carnival)