Η μεγάλη συνάντηση του Ερασιτεχνικού θεάτρου και της σάτιρας στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού γίνεται φέτος στη σκηνή του κινηματοθεάτρου «Πάνθεον» την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου. Ερασιτέχνες απ’ όλη τη χώρα σατιρίζουν τη καθημερινότητα μας, προσφέροντας αστείρευτο γέλιο αλλά και γόνιμο προβληματισμό. Η Πάτρα θα γίνει κέντρο δημιουργικού διαλόγου και αναζητήσεων συγκεντρώνοντας 10 ερασιτεχνικούς θιάσους από όλη την Ελλάδα και βέβαια το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», οι οποίοι θα καταθέσουν τις φρέσκιες προτάσεις τους.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συνεργασία του Ερασιτεχνικού Πάτρας «Ρεφενέ», που αποτελεί εμπνευστή και ψυχή του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών και Μεταφραστών.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ (Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 21.30) θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο για τα 25 χρόνια ζωής, όπου θα μας παρουσιάσει την κωμωδία «Αλίμονο στους νέους» των Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιάννη Αλεξανδρόπουλου.

Τη δεύτερη μέρα (Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00)  θα παρουσιαστεί η καθιερωμένη σπονδυλωτή παράσταση «Μώμος 2020» με τη συμμετοχή των 10 δεκαλέπτων των 10 θιάσων από όλη την Ελλάδα. Στο καλύτερο δεκάλεπτο θα απονεμηθεί το βραβείο κοινού.

Το πλήρες πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

Διαγωνισμός σατιρικών 10λέπτων από 10 πόλεις της χώρας για το «βραβείο κοινού»

Τα θεατροποιημένα συνδετικά ιντερμέδια είναι ευθύνη του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ». Θα παρουσιαστούν, με τη σειρά, τα παρακάτω δρώμενα: 

1. ΤΡΙΠΟΛΗ/Θ.Ο. “Η προξενήτρα” από τον «Λεπρέντη»  του Μ. Χουρμούζη (Απόσπασμα)


2. ΡΟΔΟΣ/ Θ. Ο. Αδελφότητας Κρητών Ρόδου «Ο Ψειλορείτης» "Το προξενιό" Μανώλη του Μαστορογιαννάκη από το έργο «Όταν ήμουν Δήμαρχος» (Πρωτότυπο)


3.  ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ / Θ.Ε.Α.Τ.Ο. “Χαμηλές πτήσεις” του Αρκά (Απόσπασμα)


4. ΑΘΗΝΑ/ Θ.Ο. Π.Ε.Υ. Ο.Α.Ε.Δ.   “Απλά Μαζί” από το έργο «Αν αργήσω, Κοιμήσου» του Άκη Δήμου (Απόσπασμα)


5. ΦΙΛΙΑΤΕΣ /ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ «Τι καλά που είμασταν μόνοι μας» του Δημήτρη Σκεύη (Πρωτότυπο)


6. ΚΑΒΑΛΑ / ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΣΥΛΟ “Αρχαιοελληνικές (;) ιστορίες " εμπνευσμένο από την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη (Πρωτότυπο)


7. ΝΑΞΟΣ / Θεατρικός Όμιλος «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ» “Η μάχη του Καραϊσκάκη " από την «Φαύστα» του Μπόστ (Απόσπασμα)


8. ΦΙΛΙΑΤΡΑ/ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ “Ο Οδοντίατρος” από το έργο "The good doctor" του Νιλ Σάιμον που δραματοποίησε διηγήματα του Α. Τσέχωφ


9. ΠΑΡΓΑ/ Θεατρικό Εργαστήρι «ΑΥΛΑΙΑ » “Οκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” από το έργο «Νεκρικοί διάλογοι» του Λουκιανού (Απόσπασμα)


10. ΚΕΡΑΤΕΑ/“ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΕΣΠΙΣ” “Πάει ο Κίτσος» από το έργο του Γ. Γαλίτη «Τα ραδίκια ανάποδα» (Απόσπασμα)


Εισιτήριο 5 Ευρώ (Γενική είσοδος)
Κρατήσεις Θέσεων-πληροφορίες: 2610-221429 (9:00-15:00) & 6989-651091
[email protected]