Αν είστε λάτρης του σινεμά και αγαπάτε τον κινηματογράφο, αναζητώντας πίσω από κάθε ταινία το νόημα και τα μηνύματα που μπορεί να περνάει στους σινεφίλ, σκεφτείτε το. 

Έναν χώρο που να μπορείτε να συζητάτε μετά το τέλος της προβολής κάθε ταινίας τους προβληματισμούς σας, τις σκέψεις σας και τα νοήματα του φιλμ που μόλις παρακολουθήσατε. Ένας τέτοιος χώρος γεννήθηκε και έγινε λέσχη, μέσα από την αγάπη για τον κινηματογράφο νέων παιδιών που σπουδάζουν την τέχνη της υποκριτικής και το αντικείμενο.

Ο κινηματογράφους για τους γνήσιους σινεφίλ δεν είναι μόνο θέαμα, σασπένς και... ποπ κορν. Είναι και αφορμή για σκέψη. Η ιδέα για την δημιουργία αυτού του χώρου ήρθε έτσι από τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, στο πλαίσιο του μαθήματος του κινηματογράφου που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των σπουδών τους, με καθηγητή τον Πατρινό σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη.

Η CI.DRA.S. το όνομα της νέας αυτής κινηματογραφικής λέσχης (από τα αρχικά του CIne DRAma School), δεν απευθύνεται μόνο στους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής που φυσιολογικό είναι να αγαπούν τον κινηματογράφο, αλλά σε όλους τους σινεφίλ, τους λάτρεις της τέχνης της μεγάλης οθόνης που μετά από κάθε φιλμ αναζητούν τον κύκλο των διττών πολλές φορές μηνυμάτων που προέρχονται από μία ταινία. 

Ο κινηματογράφος, άλλωστε, όπως και το θέατρο, με διαφορετικό τρόπο η κάθε τέχνη, είναι ο καθρέπτης μιας αλήθειας που πολλές φορές δεν αποτυπώνεται στην καθημερινή μας ζωή, όμως έχει δεκάδες αποχρώσεις, πότε φωτεινές και πότε σκιές που μας περιτριγυρίζουν και για να τις ενώσουμε θα πρέπει όχι μόνο να τις εντοπίσουμε, αλλά και να τις συνθέσουμε μεταξύ τους για να βγάλουν το υποκειμενικό νόημα, μια αλήθεια, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο κάθε δέκτης, ο καθένας δηλαδή από εμάς. 


Ας αφήσουμε όμως τους εμπνευστές αυτής της ιδέας, τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για να μας μιλήσουν για αυτή την νέα κινηματογραφική λέσχη που φιλοδοξεί να γίνει συνείδηση σε όλους όσους αγαπούν το σινεμά. "Εμείς οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Πάτρας πήραμε την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε μια κινηματογραφική λέσχη. Σε αυτήν θα προβάλλουμε ταινίες κυρίως του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου αλλά και όχι μόνο.

Μετά από κάθε προβολή, θα δίνεται χώρος και χρόνος να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας. Θέλουμε με αφετηρία τα ερεθίσματα από την κάθε ταινία και μέσα από τη διαφορετικότητα των σκέψεων και των ιδεών μας, οι συζητήσεις μας να γίνονται έναυσμα για νέες εμπνεύσεις" τονίζουν μιλώντας στο patrasevents.gr.

"Ακόμα η λέσχη μας είναι ανοιχτή για όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για προβολές και άλλες δράσεις. Όραμα μας είναι να χτίσουμε μια δομή, η οποία ελπίζουμε να εξελιχθεί στο χρόνο και να αποτελέσει μόνιμο «στέκι» για όλους τους σινε-φιλ, σινε-παρακολουθητές, σινε-άμουρους, σινε-παρμένους, σινε-χόλικ, σινέ-κλπ αυτής της πόλης". 


O χώρος που θα προβάλλονται οι ταινίες της κινηματογραφικής λέσχης θα είναι κυρίως στο θεατράκι της Δραματικής Σχολής στην Όθωνος Αμαλίας 6 και οι προβολές θα γίνονται τις Παρασκευές, στις 21:00 το βράδυ, με στόχο να πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα.

Οι σπουδαστές ελπίζουν η λειτουργία της λέσχης να διανθιστεί και με άλλες δράσεις, με τα παιδιά να είναι ανοικτά σε προτάσεις τόσο για ταινίες, όσο και για events.  Ήδη το προηγούμενο Σάββατο προβλήθηκε στη λέσχη η πρώτη ταινία, αυτή του Παναγιώτη Φαφούτη, "Παράδεισος".

Την Παρασκευή στις 31 Ιανουαρίου στο θεατράκι της Δραματικής Σχολής θα προβληθεί η ταινία "Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά" της Ελίνας Ψύκου, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου θα γίνει η προβολή η πρώτη προβολή της λέσχης της ταινίας 'Interruption" του Γιώργου Ζώη

Για περισσότερες πληροφορίες η σελίδα της λέσχης στο facebook είναι "Cine Drama". 

(Οι φωτογραφίες είναι από τα παιδιά της λέσχης).