Τους πρώτους της καρπούς θα αποδώσει η μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, πριν από 1,5 μήνα περίπου. 

Τα πρώτα μωρά από τα ζευγάρια που έσπευσαν στη μονάδα για να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί θα γεννηθούν τον Αύγουστο. Ήδη ζευγάρια που έχουν δυσκολίες στο να γεννήσουν ένα παιδί, έχουν καταφύγει στη μονάδα και στην μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης ή σε άλλες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για να φέρουν στον κόσμο το αγγελούδι τους. 

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι αυτή η μονάδα ήταν μια δομή που είχε ανάγκη η τοπική κοινωνία, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, καθώς σε αυτή σπεύδουν και ζευγάρια που προέρχονται από άλμα μέρη της Περιφέρειας, αλλά και της Πελοποννήσου. 

Τα υπογόνιμα ζευγάρια αποκτούν έναν σύμμαχο μέσω της μονάδας που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, μετά από 15 χρόνια συστηματικών προσπαθειών. Η μονάδα διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα, ενώ κόστισε κάτι παραπάνω από 400.000 ευρώ. Ωστόσο, με βάση τις εκτιμήσεις  θα φέρνει έσοδα 20.000 ευρώ τον χρόνο στο νοσοκομείο.

Τα ζευγάρια μπορούν να απευθύνονται στο νοσοκομείο και να κλείνουν ραντεβού στο τηλ. 2611100281. Το κόστος καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους ανασφάλιστους που έχουν ΑΜΚΑ.