Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) συμμετέχει στην Επιτροπή Αγώνα Πάτρας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις και σε καλεί να καταδικάσουμε μαζικά την ανανέωση, επέκταση, ενίσχυση της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στην επικίνδυνη αυτή συμφωνία καλούμε τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες και συνολικά τον πατραϊκό λαό, να την καταδικάσουν και να υπογράψουν το κείμενο της Επιτροπής Αγώνα Πάτρας ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις. Τα μέλη του Συλλόγου θα βρίσκονται αύριο Τετάρτη 29 Γενάρη και την Πέμπτη 30 Γενάρη 11:00πμ-13:00πμ στην Πλατεία Γεωργίου με το κείμενο των υπογραφών και ανακοίνωση, ενώ  το απόγευμα της Πέμπτης στις 6:30μμ στην Πλατεία Γεωργίου συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Πάτρας απαιτώντας:

§ Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις

§ Να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

§ Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

§ Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ξεσηκωνόμαστε γιατί οι κίνδυνοι μεγαλώνουν για το λαό μας για τις οικογένειές μας από τη συμμετοχή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, που ρίχνουν λάδι στους ανταγωνισμούς και βάζουν μπουρλότο στην περιοχή.

Δε συμβιβαζόμαστε να απλώνει το ΝΑΤΟ τα πλοκάμια του με τις βάσεις του θανάτου στη Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, στην Αλεξανδρούπολη. Δε συμβιβαζόμαστε να ετοιμάζονται υποδομές για να δεχτούν πυρηνικά όπλα στον Άραξο.

Δε θα αφήσουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας. Να πολεμάνε και να χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών ή των εφοπλιστών, που τους υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ.

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην κατάπτυστη συμφωνία και βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, με τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς της πόλης.

Υπογράφουμε το κείμενο της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις.