Viral έγιναν οι ταΐστρες και οι ποτίστρες του δήμου της Πάτρας, με το θέμα να προκαλεί συζήτηση στα κοινωνικά μέσα διαδικτύωσης και να αποτελεί σημείο διαφωνίας για το αν είναι μια δουλειά που έχει να κάνει με τις εντυπώσεις ή έχει μια ουσιαστική πτυχή που αφορά την βοήθεια στα αδέσποτα. 

Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής μέσα στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν τροφές στις ταΐστρες, μετά από συνεννόηση που έχει κάνει ο δήμος με τα σωματεία των φιλόζωων, ο οποίος έτσι και αλλιώς δίνει ένα κονδύλι για το φαγητό των αδέσποτων που συγκεντρώνονται στους χώρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Μαζί με το φαγητό θα μπει και νερό, το οποίο θα αλλάζεται σε συχνά διαστήματα από τους δημοτικούς υπαλλήλους ή από φιλόζωους εθελοντές. Οι ταΐστρες και οι ποτίστρες αυτές έχουν μπει σε 30 σημεία του κέντρου της Πάτρας, αλλά και έξω από αυτό, περιφερειακά στα πρώην δημαρχεία των καποδιστριακών δήμων. 

Σύμφωνα με την Μαιζώνος η τοποθέτηση αυτών των κατασκευών ήρθε μετά από συζητήσεις που είχαν γίνει με τα σωματεία των φιλόζωων και τους εθελοντές. Είναι μία κατασκευή που θα βοηθήσει στην φροντίδα των αδέσποτων ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί στο κέντρο της Πάτρας, αλλά κυρίως στις συνοικίες. 

Εννοείται ότι εκεί θα μπορούν να πίνουν νερό και τα σκυλάκια που βγαίνουν με τους ιδιοκτήτες τους έξω για βόλτα στους δρόμους και στις πλατείες της Πάτρας. Τέλος, να αναφέρουμε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα μπουν στα δύο ειδικά πάρκα για σκύλους που έχουν κατασκευαστεί στο Νότιο Πάρκο ειδικά μηχανήματα που θα προσφέρουν ζωοτροφές και ταυτόχρονα θα δίνουν την δυνατότητα σε όλους μας να ενισχύσουμε την προσπάθεια που γίνεται για την ανακύκλωση.