Τις θερμές ευχαριστίες του Συλλόγου Πατρινών Νέας Υόρκης «Κωστής Παλαμάς» προς τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τους Αντιδημάρχους και την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή για την στήριξη της δημοτικής αρχής της Πάτρας στον καρναβαλικό χορό-ετήσιο πάρτι του στην Νέα Υόρκη εξέφρασε μέσα από επιστολή του το μέλος του ΔΣ του συλλόγου και Πατρινός Χριστόδουλος Αθανασάτος.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της δημοτικής αρχής σχετικά με τον απόηχο του ταξιδιού των Πατρινών καρναβαλιστών στην Νέα Υόρκη, τονίζονται τα εξής: "Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πατρέων ομάδα Πατρινών που ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στο μεγάλο καρναβαλικό χορό με τη διοργανωτική φροντίδα των εκεί Πατρινών, μεταφέροντας, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το πνεύμα και το κέφι του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ο Δήμαρχος Πατρέων παρέδωσε στα μέλη της αποστολής καρναβαλικό λάβαρο και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης τρία λευκώματα για να τα μεταφέρουν, μαζί με τους θερμούς τους χαιρετισμούς, στους Πατρινούς της Νέας Υόρκης.

Ο Σύλλογος Πατρινών της Νέας Υόρκης με την επιστολή του ευχαριστεί θερμά τη δημοτική αρχή της Πάτρας σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Το αναρτημένο λάβαρο, σε συνδυασμό με την παρουσία των δικών μας ανθρώπων, αλλά και του γεγονότος ότι το Πατρινό Καρναβάλι, ως ιδέα και θεσμός, αποτέλεσε πόλο έλξης και για ανθρώπους που ενδεχομένως να μην το έχουν βιώσει έως σήμερα από κοντά, μας γέμισε ιδιαίτερα συναισθήματα.

Παράλληλα, μεριμνήσαμε ούτως ώστε τα αναμνηστικά δώρα του Δήμου Πατρέων προς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παραδοθούν άμεσα, παρότι ο ίδιος δεν εμφανίστηκε - για λόγους ανωτέρας βίας - στην εκδήλωση των ομογενών που ακολούθησε τον αγώνα στο Μπρούκλιν, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως, βεβαιωθήκαμε ότι τα έλαβε μέσω του αδελφού του, Θανάση Αντετοκούνμπο, λίγο πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο της ομάδας, αξιοποιώντας την πρόσβασή μας στον αγωνιστικό χώρο. Η ηθική υποστήριξή σας ήταν το ζητούμενο για εμάς και θα χαρούμε στο μέλλον να δώσει το “παρών” και κάποιος εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής».

Κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου, στο οποίο εκτός του Χριστόδουλου Αθανασάτου μέλος του ΔΣ είναι και ο Πατρινός Τιμολέων Ζιώγκας, το καρναβαλικό λάβαρο θα παραμείνει στον Σύλλογο". 

*Η φωτό που επισυνάπτεται είναι από την επίσκεψη στο Δημαρχείο της ομάδας των Πατρινών που ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη.