Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 25 Ιανουαρίου στο χώρο της «ΑΙΓΛΗΣ» στη VESO MARE, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, από κοινού με την Κοινωφελή «Πατρινό Καρναβάλι».

Η κοπή της πίτας στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, συνοδεύθηκε από την πρώτη επίσημη εμφάνιση της βασίλισσάς του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2020  και συμμετείχαν όλες οι δομές και τα σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε  εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τους εργαζόμενους  για την προσπάθεια που καταβάλουν « …καθώς ο πολιτισμός  κρατά τους ανθρώπους όρθιους μέσα στις δυσκολίες της ζωής, τις στιγμές που χρειάζεται η ψυχή να είναι δυνατή και αυτό επιτυγχάνεται μέσα και από τις πολιτιστικές δράσεις…». Στη συνέχεια ο κ. Πελετίδης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα , με το πρώτο κομμάτι να είναι για τους εργαζόμενους.


Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, από την πλευρά της  εξέφρασε την βεβαιότητα, ότι το  «… 2020 όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα βρεθούμε όλοι μαζί στην ίδια όχθη, να παλέψουμε για όσα μας ανήκουν, με τον πολιτισμό να κάνει το χρέος του, συμβάλλοντας με όλες μορφές της τέχνης προς την κατεύθυνση αυτή…». Η κ. Γεροπαναγιώτη αναφέρθηκε στα σχήματα και τις δομές του Πολιτιστικού Οργανισμού τα οποία όπως είπε «… είναι υψηλού επιπέδου, με πολλά από αυτά να  έχουν μεγάλη εμβέλεια και στηρίζονται σε ανθρώπους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  χωρίς να περιμένουν ανταμοιβή…».

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας Πέτρος Βάης , αναφερόμενος στην εκδήλωση σημείωσε πώς «… καταδεικνύει ότι  οι δομές του πολιτισμού  πρέπει να είναι και είναι, ένα πράγμα, γιατί έχουν κοινό στόχο…».

Τέλος η πρόεδρος της κοινωφελούς του Πατρινού Καρναβαλιού, Ήρα Κορυρή, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Δ.Σ., της γνωμοδοτικής και κριτικής επιτροπής του καρναβαλιού, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, καθώς και όλους όσους «…δίνουν καθημερινά αγώνα, προκειμένου να πάει το πατρινό καρναβάλι μπροστά…».

Στην εκδήλωση  συμμετείχαν το Χορευτικό (Τανγκο) από την σχολή «Λυναρδάτου» και η λαϊκή Ορχήστρα του Χορευτικού. Επίσης έγινε παρουσίαση της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 Μαρίας Κυριακοπούλου, με χορογραφία το «Πατρινό Καρναβάλι για Πάντα».

 Στην κοπή της πίτας παρέστησαν αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.