Άμεση ανάγκη από εργασίες συντήρησης έχουν τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα. 

Η ανάγκη αυτή είναι εμφανής δια γυμνού οφθαλμού, αρκεί να περάσει κανείς μία βόλτα από την κεντρική αυτή πλατεία της Πάτρας και να κοντοσταθεί για λίγο, παρατηρώντας τα. 

Τα μπρούτζινα λιοντάρια έχουν υποστεί φθορές από τον χρόνο και την υγρασία, ενώ σε ορισμένα σημεία υπάρχουν εμφανή σημάδια σκουριάς, κάτι που σημαίνει ότι ο δήμος θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε παρεμβάσεις για να τα γυαλίσει με εκείνο το ειδικό υγρό που θα τους δώσει και πάλι την χαμένη τους φρεσκάδα. 

Είναι μία εργασία που έχει να γίνει τουλάχιστον τρία χρόνια (την είχε υλοποιήσει η παρούσα δημοτική αρχή) και που προφανώς θα πρέπει να γίνεται πιο συχνά καθώς όσο περνούν τα χρόνια, τόσο αυξάνονται οι ανάγκες για την συντήρηση τους.

Πριν από τις εργασίες που είχαν γίνει πριν από τρία χρόνια, τα συντριβάνια είχαν αφεθεί εντελώς στην τύχη τους και κανείς δεν έχει φροντίσει να βελτιώσει την αισθητική τους, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση. 

Όπως και να έχει τα συντριβάνια και τα λιοντάρια χρειάζονται συντήρηση. Μιλάμε, άλλωστε, για ένα από τα σημεία αναφοράς της Πάτρας, ίσως και το πιο χαρακτηριστικό της πλατείας Γεωργίου, με τα συντριβάνια και τα μπρούτζινα λιοντάρια να δίνουν το στίγμα τους στην καρδιά της πόλης. 

Δείτε φωτογραφίες: