Ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό έχει φτάσει τους 80 ενώ τουλάχιστον 2.744 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα. Την ίδια ώρα, ένα εντυπωσιακό time lapse δείχνει την μορφή που έχει αρχίσει να παίρνει το πρώτο νοσοκομείο που κατασκευάζεται στην Ουχάν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Το ολοκαίνουριο νοσοκομείο, που θα πάρει το όνομα Huoshenshan ή Νοσοκομείου του Ορεινού Θεού της Φωτιάς, βρίσκεται στα δυτικά προάστια της Ουχάν, στο επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 80 άτομα, έχει μολύνει πάνω από 2.800 και έχει εξαπλωθεί σε 14 άλλες χώρες και περιοχές.

Οι αρχές, ανέθεσαν σε 4 κατασκευαστικές εταιρείες να περάσουν τις ημέρες των διακοπών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς στις επάλξεις κατασκευάζοντας μέσα σε χρόνο ρεκόρ ένα νοσοκομείο 1.000 κλινών, που θα εκτείνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ανοίξει τις πόρτες του στις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα, η Κίνα κατασκευάζει τουλάχιστον 4 νοσοκομεία εν μέσω της εξάπλωσης του κοροναϊού, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της απειλητικής για την ζωή , ασθένειας. Δύο από τα έργα αυτά βρίσκονται στην Ουχάν, ένα στην κοντινή πόλη Χουαγκάνγκ και ένα στο Ζενζού, στην κεντρική επαρχία Χενάν της Κίνας.

Το time lapse του νέου νοσοκομείου στην Ουχάν για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού

Μέσα σε μόλις 10 ημέρες θα χτιστεί το νέο εργοστάσιο για την θεραπεία των ασθενών από κοροναϊό, με τις εργασίες στο εργοτάξιο να δείχνουν πως προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς


Coronavirus: Timelapse shows speedy hospital construction in Wuhan, China

Το βίντεο από drone που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα το People’s Daily δείχνει πως η εργασίες έχουν προχωρήσει πολύ, με τα φορτηγά, τους εκσκαφείς και τους κατασκευαστές να εργάζονται σε πλήρη εξέλιξη σε ένα εργοτάξιο ενώ δεκάδες εμπορευματοκιβώτια μεταφέρονται στην μία πλευρά του έργου.

Και δεύτερο νοσοκομείο στην πόλη Ουχάν

Το δεύτερο νοσοκομείο στην πόλη Ουχάν, έχει το όνομα Leishanshan ή Νοσοκομείο του Ορεινού Θεού της Βροντής, βρίσκεται στην περιοχή Τζιανξιά, στα νότια του κέντρου της πόλης. Η κατασκευή του ξεκίνησε το Σάββατο και το νοσοκομείο πρόκειται να διαθέτει δύο κτίρια που θα περιέχουν συνολικά 1.500 κλίνες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Περίπου 2.000 ιατροί αναμένεται να αναλάβουν εργασία για την θεραπεία των ασθενών που έχουν μολυνθεί από κοροναϊό στο ειδικό αυτό κέντρο.