Από την Δευτέρα 3 Φλεβάρη έως και το Σάββατο 8 Φλεβάρη, ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου θα διοργανώσουν, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αιμοδοσία στην μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Δημαρχείο για το θέμα της αιμοδοσίας, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε:

«Γνωρίζουμε όλοι ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο, όταν αναγγέλθηκε ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου,  για να τιμήσει το εκλεκτό παιδί της Πάτρας, το οποίο προσέφερε μουσικά στην πόλη μας και σε όλη την χώρα μας και έδωσε ανάταση στον λαό μας, αποφάσισε να γίνει αιμοδοσία στην μνήμη του, να δοθεί το όνομά του στο Θέατρο Τέχνης, να αφιερωθούν οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και άλλες εκδηλώσεις στην μνήμη του και να αναδειχθεί το έργο του.

Αρχίζουμε να υλοποιούμε αυτές τις αποφάσεις με την αιμοδοσία. Έχουμε κάνει συσκέψεις και μια προετοιμασία.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα έχει την πρωτοβουλία  και είμαστε βέβαιοι ότι ο πατραϊκός λαός θα ανταποκριθεί».

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, παίρνοντας στην συνέχεια τον λόγο είπε:

«Ξεκινάμε την αιμοδοσία στην μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου την Δευτέρα 3 Φλεβάρη και θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο 8 Φλεβάρη, σε συνεργασία με την οικογένεια του Θάνου και με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Έτσι εκτός από το να τιμήσουμε την μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, θα συμβάλλουμε να ανέβει η αιμοδοσία κι ένα σημαντικό αγαθό να δίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Θα πρέπει να πούμε ότι στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ) δημιουργήθηκε σύλλογος για τον Θάνο Μικρούτσικο. Ο Σύλλογος στο ΕΜΑ ονομάζεται "Για τον Θάνο" κι έχει Α.Μ. 15242. Ο σύλλογος είναι διασυνδεμένος με το Ε.ΚΕ.Α. (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας). 

Την Δευτέρα στην πλατεία Γεωργίου όπου θα γίνει η εκκίνηση για την αιμοδοσία, θα δώσει παράλληλα παράσταση και μουσικό σύνολο του Δήμου».

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Π. Βάης, το μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, Α. Μάζης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Δημοτικών Γηπέδων Πάτρας, Ι. Παυλάκης, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο Πατρέων, Δ. Παυλόπουλος και το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, Μιχ. Μπακόπουλος.

Το Πρόγραμμα της Αιμοδοσίας

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΡΙΟΥ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δευτέρα: 9.30 – 13.30

Τρίτη: 9.30 – 13.30 και 17.00 – 20.30

Τετάρτη: 9.30 – 13.30

Πέμπτη: 9.30 – 13.30 και 17.00 – 20.30

Παρασκευή: 9.30 – 13.30 και 17.00 – 20.30

Σάββατο: 9.30 – 13.30