Εντατικά προχωρούν οι εργασίες στο κτίριο της Μανιακίου από τα συνεργεία του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο και με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 και έτσι ο νέος παιδικός σταθμός θα είναι σε θέση να λειτουργήσει κανονικά από την νέα σχολική χρονιά. 

Ο νέος δημοτικός παιδικός σταθμός θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει γύρω στα 80 συνολικά παιδιά και θα εξυπηρετήσει εκτός των γονείς των νηπίων, τους γονείς των βρεφών, εκεί όπου οι ελλείψεις είναι ακόμα μεγαλύτερες για την Πάτρα, με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Κοινωνικός Οργανισμός του δήμου. 

Πιο συγκεκριμένα τα σχέδια αναφέρονται στην φιλοξενία 45 βρεφών που χρειάζονται συνήθως περισσότερο χώρο για να εξυπηρετηθούν και 35 περίπου νηπίων. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για τον μεγαλύτερο παιδικό σταθμό της Πάτρας και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. 

Ο ισόγειος χώρος του κτιρίου καταλαμβάνει έκταση 538,55 μ2 με υπόγειο χώρο 226,50 μ2, ενώ σε απόσταση από το κυρίως κτίριο υπάρχουν δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίσματα εμβαδού 23,76 μ2. Ο αύλειος χώρος έχει έκταση 376,15 μ2.

Το κτίριο ανακαινίζεται ολοκληρωτικά και στόχος της μελέτης που έχει γίνει και εφαρμόζεται πλέον στην πράξη μετά τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει από τα τέλη του 2018, είναι να αξιοποιηθούν όλοι του οι χώροι προς αυτήν την κατεύθυνση, τόσο οι εσωτερικοί, όσο και ο προαύλιος. 

Οι βασικές επεμβάσεις που γίνονται αφορούν την περιμετρική ενίσχυση των λιθοδομών, την ανακατασκευή της στέγης , τις εσωτερικές διαμορφώσεις απαραίτητες για την νέα χρήση, την ανακατασκευή τουαλετών,  τις νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, την πυρασφάλεια και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου.

Το έργο θα κοστίσει 1.158.529.000 ευρώ και η σύμβαση του φτάνει τα 458.036 .000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση του γίνεται μέσα από το πρόγραμμα του ΣΑΤΑ και τους πόρους του δήμου.